Haberler

Balıkesir: Türkiye'nin En Tatlı Suyu Balıkesir'de

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde 9 Yıl Önce Ulus Dağı'ndan Getirilen Akkaya Suyu, Çevre İlçelerdeki Vatandaşlar Tarafından da İlgi Görüyor.

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde 9 yıl önce Ulus Dağı'ndan getirilen Akkaya suyu, çevre ilçelerdeki vatandaşlar tarafından da ilgi görüyor.

Balıkesir il merkezi ile değişik ilçelerden vatandaş, Bigadiç İlçesi'nde değişik yerlerdeki 150 çeşmeden akan suyu tatmak için ilçeye geliyor. Balıkesir'den su almak için Bigadiç'e gelen 54 yaşındaki SKK emeklisi Hasan Çakar, Çavuş Mahallesi Koşu Yolu'ndaki çeşmeden kaplarını doldururken, "Akkaya suyunun tiryakisiyim. Akkaya suyunu hem kendim içiyorum hem de komşularıma bu sudan veriyorum. Çok tatlı bir su. Bundan başka su içemiyorum" dedi.

Akkaya suyunun Türkiye'nin en tatlı suyu olduğunu öne süren Belediye Başkanı Davut Uzuner, "Akkaya suyu bundan 9 yıl önce 25 kilometre uzaklıktaki Ulus Dağı'ndan getirildi. Belediyenin önderlik yaptığı bu su için çok sayıda hayırsever katkıda bulundu. Akkaya suyu şu anda yüz 50'den fazla çeşmeden akıyor. İlçenin her cadde ve sokağına çeşme yaptırdık. Hayırseverler çeşme yapımına da katkıda bulundu. Saniyede 11 litre akan suyumuz çok sevildi. Balıkesir il merkezinden gelen çok sayıda insan suyumuzdan alıyor. Suyumuzdan herkesin yararlanmasını istiyoruz. Kimseden herhangi bir ücret talep etmiyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title