Haberler

Balıkesir: Hastane Görevlisinden Organ Bağışı İçin Afiş Yarışması

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, Devlet Hastanesi'nin Fair-play Ödüllü Temizlik ve Otomasyon Sorumlusu Murat Dönmez'in Düzenlediği Organ Bağışı Afişi Yarışmasında Derece Alan Afişler, Sağlık Bakanlığı Tarafından Onaylandı. Seçilen 2 Afiş, Ülkenin Her Yerindeki İlan Panolarına Asılacak.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, Devlet Hastanesi'nin fair-play ödüllü temizlik ve otomasyon sorumlusu Murat Dönmez'in düzenlediği organ bağışı afişi yarışmasında derece alan afişler, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı. Seçilen 2 afiş, ülkenin her yerindeki ilan panolarına asılacak.

Çalıştığı Edremit Devlet Hastanesi'ne gelip giden böbrek hastalarının içler acısı durumunu görerek etkilenen Murat Dönmez, yakın çevresini organ bağışı konusunda bilgilendirmeye başladı. Kısa sürede hastane idaresinin de desteğiyle hastanede bir organ bağışı masası oluşturan Dönmez, 5 gün içerisinde 50 tane organ bağışı toplamayı başardı. Türkiye'deki tüm hastane ve belediyelerde organ bağışı masası oluşturulması için çalışma başlatan Dönmez, son olarak böbrek hastası arkadaşı Volkan Korkmaz ile birlikte kurdukları web sitesinde afiş yarışması başlattı.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen onlarca afişin içinden seçilen 2 tanesinin Sağlık Bakanlığı'nın organ bağışı birimi yetkililerince beğenilerek resmi statüde ülkenin her yerinde yayınlanacağını belirten Dönmez, "Hastanemizde organ bağışı masası oluşturmadan önce 25, sonra da 50 organ bağışı kabul ettik. Halkımızın büyük talebi var. Fakat masanın göz önünde bir yerde olması çok etkili. Ülkemizde organ bekleyen hasta sayısı 100 bin civarındadır. Biz bunları görmezden gelemeyiz. Her yıl bağışla organ bekleyenlerin yüzde 10'u ölüyor. Organ bekleyen hastaların tedavi masrafları büyük meblağları buluyor. Gerektiği kadar bağış olursa devletin parası başka eksikliklerde kullanılır" dedi.

"YILDA 5.5 MİLYON ORGAN TOPLANABİLİR"

Ülkedeki her hastanede bir masa oluşturulup, günde 10'ar bağıştan yılda 5.5 milyon organ bağışı toplamanın mümkün olduğunu ifade eden Murat Dönmez, "Her hastane günde 10 bağış alsa, yılda ülkemizde ortalama 5.5 milyon adet organ toplanabilir. Ve şu andaki mevcut 100 bin organ bekleyen hastanın yanı sıra dünyadaki binlerce organ bekleyen hastayı ayağa kaldırabiliriz. Başhekimimizin yardımlarıyla yeni açılacak olan Devlet Hastanesi'nde bir organ bağışı birimi kuracağız. Ben ve arkadaşım Volkan, kurduğumuz internet sitesiyle vatandaşları organ bağışı konusunda bilgilendirmeye başladık. Hatta bununla da kalmayıp, sitemiz aracılığıyla bir yarışma bile düzenledik. En beğenilen 2 afişi Sağlık Bakanlığı ülke çapında yayınlanacak. Ülkemizdeki 3 bin 500 belediyeye ve hastaneye internetten mailler göndererek, binalarının en güzel yerlerinde organ bağışı masaları oluşturmalarını istedim. Bu maillerin ardından yüzlerce hastane ve belediyeden olumlu cevap aldım. Tek isteğim, halkımızın çoğunlukta olduğu merkezi yerlerde masalar oluşturulmasıdır. Vatandaşlarımız, göz önündeki masalara daha çok ilgi gösteriyor ve bağışlar inanılmaz artıyor. Bu sayede organ bekleyen çaresiz vatandaşlarımızın hayatları kurtuluyor. Lütfen daha hassas olalım" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title