Haberler

Balıkesir: "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Kabul Edilmesine Tepkiler

Balıkesir Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Yançıl, Fransa'nın Aldığı Sözde Karara Karşı Türkiye'de "Soykırım Vardır" Demenin Suç Sayılmasını İstedi.

Balıkesir Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Yançıl, Fransa'nın aldığı sözde karara karşı Türkiye'de "Soykırım vardır" demenin suç sayılmasını istedi.

Balıkesir'de, bakkal ve bayiler olarak Fransa üretimi olan ürünlerini ticari alışverişlerin dışında tutacaklarını bildiren Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Yançıl, Fransa'yı sert bir dille kınarken, 22-26 Ekim 2006 tarihlerinde Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek olan SİAL Uluslararası Gıda Fuarı'na gitmeme kararı aldı.

Bununla ilgili Fransa'daki tüm rezervasyonlarını iptal ettirdiğini açıklayan Hasan Yançıl, herkesi yerli malı kullanmaya çağırdı. Yançıl, mizah ustalarına sipariş ettikleri karikatürleri de gazetecilere tanıttı. Fransa ile dalga geçilen karikatürleri öncelikle oda üyeleri olmak üzere Balıkesir'deki tüm işyerlerine dağıtacaklarını, Fransız mallarının da alışverişini keserek boykot yapacaklarını bildirdi. Hasan Baba Çarşısı'ndaki yerlerinde yönetim kurulu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Balıkesir Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Yançıl, "Bu yasa Fransa tarihi açısından talihsizlik. Fransa'nın utanç kararıdır, iki yüzlülüğüdür. Paris'teki uluslararası gıda fuarına katılmayacağım. Çünkü, parlamentoda çıkan yasa kanunlaştığından dolayı belli olmaz, belki hapse atarlar diye tüm rezervasyonlarımı iptal ettim. Buradan değerli müşterilerimize de sesleniyoruz, ne olur artık yerli malı tüketelim. Kendi değerlerimize sahip çıkalım" dedi.

"SOYKIRIM VARDIR" DEMEK SUÇ SAYILSIN

Balıkesir Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Yançıl, Fransa meclisinin aldığı karara misilleme olarak Türkiye'de de "Soykırım vardır" demenin suç sayılmasını istedi. Alınacak her Fransız malının Ermenilere gideceğini belirterek yerli malı kullanılmasını isteyen Yançıl, "Fransa, 'Soykırım yoktur' demeyi suç saymışsa, biz de Türkiye olarak, 'Soykırım vardır' demeyi suç sayalım. Fransız malları alırsak çok iyi bilelim ki paramız Ermenilere gidecek. Yasa tasarı halindeyken tepkilerin nasıl ve neler olabileceğini hükümetimiz açıkça söylemişti. Fransız meclisi bize hiç aldırmadan yasayı geçir, yani bize siz de kim oluyorsunuz deyip resmen güç gösterisi yaptılar. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin borcunun çok olması bizi sessiz yapıyorsa büyüklerimiz bizden istesinler verelim. Dünyaya nizam getirmeye çalışanlara Türk'ün gücünü hep beraber gösterelim. Fransız şirketlerine kim ihale verirse hakkımızı da helal etmiyoruz, bunu da herkes net olarak bilsin" diye konuştu. Hasan Yançıl, Fransa Cumhurbaşkanı Jacgues Chirac'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teleonla arayıp özür dilemesini samimi bulmadığını söyledi. Yançıl, "Gerçekten samimi idiyseler oylanırken milletvekilleri girer buna ret verip, çıkmasını engellerlerdi. Ben samimi bulmuyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title