Haberler

Balıkesir Emniyet Müdürü Uzunkaya Bandırma Emniyeti ile Vedalaştı

Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na Terfi Eden Balıkesir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne Veda Ziyaretinde Bulundu.

Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na terfi eden Balıkesir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne veda ziyaretinde bulundu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Lokali'ndeki veda ziyaretine Celal Uzunkaya'nın yanısıra AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Bandırma Belediye Başkanı Recep Eraydın, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aydın ve çok sayıda emniyet personeli katıldı. Balıkesir'deki 4 yıllık hizmet süresini değerlendiren Müdür Uzunkaya, Balıkesir'in 2006 yılı itibariyle 81 il arasında suç artışı oranında 75. sıraya geriledeğini, Türkiye genelinde suçlarda yüzde 65'e varan artışlara karşılık, Balıkesir'de suçların yüzde 10 oranında azaldığını kaydetti. Balıkesir'de uygulanmaya başlayan kameralı güvenlik sistemiyle Türkiye genelinde suça karışan ve çalınan 550 aracın yakalandığını ifade eden Uzunkaya, "Kamera sistemiyle 25 milyon araç otomatik kontrol taramasından geçirildi, 3 bin 500 çalıntı plaka kontrolü yapıldı. Suçun işlenmeden önlenmesinde olduğu kadar işlendikten sonra süratli ve etkim müdahalesinde de çok önemli işlevleri olan motosikletli yunus timleri oluşturuldu. Balıkesir'de polis radyosu faaliyete geçirildi. 2007 yılında 11 ayda 134 mali, 7 organize ve 145 narkotik olmak üzere 286 planlı operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda 878 şüpheli yakalanırken, 145 şüpheli ise tutuklandı. Organize suç örgütlerine yönelik toplam 103 operasyonda 471 şüpheli yalanırken, 201 şüpheli tutuklandı. 448 narkotik operasyonda ise yakalanan 1200 şüpheliden 300'ü tutuklandı. Yapılan toplam 1095 operasyonda 2864 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı, 721 şüpheli ise tutuklandı" dedi.

İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, 2008 yılında Balıkesir'de Mobese 2 projesinin yanısıra Bandırma, Edremit, Burhaniye ve Ayvalık ilçelerinde de kademeli olarak kamerali sisteme geçileceğini söyledi. Müdür Uzunkaya, 25 Aralık'ta yapılacak olan devir teslim töreniyle Balıkesir'den ayrılacağını da ifade etti. Ziyaretin sonunda Müdür Uzunkaya polislerle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

(MEY)

23.12.2007 13:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title