Haberler

Balıkesir'de Yerel Yönetimler

Balıkesir'de, Halk Eğitim Müdürlüğü ile Balıkesir Belediyesi Tarafından Ortaklaşa Düzenlenen Meslek ve Beceri Kurslarına Katılan Kursiyerler, Belediye Başkanı Sabri Uğur'u Makamında Ziyarette Bulunup Teşekkür Ettiler.

Balıkesir'de, Halk Eğitim Müdürlüğü ile Balıkesir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen meslek ve beceri kurslarına katılan kursiyerler, Belediye Başkanı Sabri Uğur'u makamında ziyarette bulunup teşekkür ettiler.

Toplumsal üretim sisteminin dışında olan ev hanımlarının ilgi gösterdikleri meslek ve beceri kurslarına katılan 30 kursiyer ve öğretmenleri, kurslara öncülük yapan 1. Sakarya Mahallesi Muhtarı Mehmet Ergun ile birlikte Belediye Başkanı Sabri Uğur'a bir ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyarette, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen beceri kurslarının toplum için önemine dikkat çeken Başkan Sabri Uğur, belediye olarak bu gibi eğitim çalışmalarına önem verdiklerini söyledi. Başkan Uğur, önümüzdeki dönemlerde Balıkesir'de özel bir binayı Mesleki Beceri Eğitim Merkezi olarak düzenleyerek, hizmete açacaklarını kaydetti. 1.Sakarya Mahallesi'nde son birkaç yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen meslek edindirme ve beceri kazandırma kurslarına katılan çoğunluğu ev hanımı olan kursiyerler, farklı ve yepyeni beceriler kazanarak, aynı zamanda gelir elde etme imkanı bulurken diğer yandan sosyal yaşama katılarak kendilerini geliştiriyorlar. 1. Sakarya Mahallesi Muhtarı Mehmet Ergün, kursların mahallesinde büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Belediye Başkanımız, verdiği desteklerle, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan kursların mahallelere yaygınlaştırılmasına imkan sağlıyor. Bu, kadınlarımızın toplumsal üretime katılmalarının önünün açılması bakımından son derece önemli bir girişimdir" dedi.

Ziyarette, 1. Sakarya Mahallesi Muhtarı Mehmet Ergun ve Halk Eğim Merkezi öğretmenleri kurs kapsamında hazırladıkları hediyeleri Başkan Uğur'a sunan kursiyerler, kurslarla ilgili yeni ihtiyaçlarını ve isteklerini de dile getirdiler.

(YU-) 23.03.2008 13:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title