Haberler

Balıkesir: Baü'de Rektörlük Seçimleri

Balıkesir Üniversitesi'nde (Baü) Biri Bayan 8 Profesörün Aday Olduğu Rektörlük Seçimlerinin Sonuçlarının, Akşam Yapılacak Oy Sayımıyla Belli Olacağı Bildirildi.

Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ) biri bayan 8 profesörün aday olduğu rektörlük seçimlerinin sonuçlarının, akşam yapılacak oy sayımıyla belli olacağı bildirildi.

Seçimlerde rektör adaylarıyla salondaki akademik personele kısa bir veda konuşması yapan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, 2 dönem üst üste toplam 8 yıl yürüttüğü rektörlük görevi boyunca tek amacının üniversiteye her alanda hizmet etmek olduğunu ve verilemeyecek hiçbir hesabının bulunmadığını belirtti. Kadro ve para sıkıntısına rağmen önemli hizmetler yaptığını ifade eden Hacıoğlu, yeni rektörü de şimdiden kutlayıp görevinde başarı dileyerek, "Şu ana kadar seçimler demokratik şekilde, hiçbir şüpheye mahal vermeden gerçekleşmiştir. Bugüne kadar hiçbir sorun çıkmamış, bundan sonra da çıkacağını zannetmiyorum. Çünkü burada oy verecek kişiler yardımcı doçent, doçent ve profesörler. Onlar bu işi en iyi şekilde yapmışlardır ve yapacaklardır. Ben 8 sene hizmet ettim, benden sonra gelen arkadaşların da 8 sene hizmet etmesini gönülden isterim. Göreve gelecek arkadaşımın üniversiteyi benden daha ileriye götüreceğine inanıyorum. Elimden geldiği kadar çalışma arkadaşlarımla beraber kadro ve para sıkıntısına rağmen hizmet yaptık. Gelen arkadaş inşallah para, ödenek ve kadro sıkıntısı yaşamaz. Üniversitemiz için en büyük temennim budur. Seçimin hayırlı olmasını diliyorum. Seçilecek arkadaşımızı da şimdiden kutluyor, başarılar diliyorum" dedi.

Rektör Hacıoğlu'nun teklifini kabul eden sandık kurulu, en başta rektör adaylarına oy kullanma hakkı tanıdı. BAÜ rektör adayları Adem Çabuk, Ali Duymaz, Bayram Yıldız, Bedriye Tunçsiper, Cemal Okuyan, Ergün Demir, Mahir Alkan ve Şerif Saylan tek tek oylarını kullandıktan sonra birbirlerine başarı diledi. Rektör Hacıoğlu da son defa oy kullandığını belirttikten sonra sandığa oyunu attı. Hacıoğlu, "Oyunuz kime?" şeklindeki soruya, "Balıkesir Üniversitesi'ne" şeklinde cevap verdi.

BAÜ'deki seçimlerde 280 akademik personel oy kullanabilecek. Seçimlerin ardından en fazla oyu olan 6 rektör adayı YÖK tarafından yapılacak değerlendirmeler neticesinde 3'e indirilerek, Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yapacağı atamanın ardından BAÜ'nün yeni rektörü görevi devralacak.

8 kişiden tek bayan aday olarak BAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper yer alırken, başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren Tunçsiper ile beraber Şerif Saylan, Adem Çabuk ve Cemal Okuyan rektörlük yarışında vitrinde görünen isimler arasında geçiyor. Oy kullanma işlemine geçilen üniversitenin 5. dönem rektörlük seçimleri, sandığın saat 17.00'de açılmasının ardından yapılacak sayımla sona erecek. Bedriye Tunçsiper'in seçilmesi halinde BAÜ tarihinde ilk defa bayan rektör olacağı kaydedilirken, seçimlerin çekişmeli geçmesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title