Haberler

Balık Avı Sezonu Törenle Açıldı

'2007-2008 Balık Avlama Sezonu' Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Tarafından Törenle Açıldı.

''2007-2008 Balık Avlama Sezonu'' Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından törenle açıldı.

Kumkapı Balık Hali'ndeki balıkların satışa çıkarıldığı mezat alanında gerçekleştirilen törende konuşan Eker, denizlerinde 22 bin tekneden oluşan bir filoya sahip Türkiye'de av sezonunu belirli bir dönemle sınırlı tutmak durumunda olduklarını belirterek, ''Bunu yaparken, avcılık, balıkçılık yapan kardeşlerimizin, denizlerdeki balıkların biyolojik ömürlerini dikkate almak suretiyle daha uzun sürede, daha kalıcı olarak bu işi yapmalarını temin etmeyi hedefliyoruz. Yoksa amacımız onların avlarını sınırlamak değildir. Yani bundan 100-150 sene sonra da bizim bu balıkları, bu denizlerde üretmeye, avlamaya devam etmemiz gerekiyor. İşte koyduğumuz bütün kurallar bunun içindir'' dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da ÖTV'siz mazotun balıkçılara getirdiği faydalara değindiği konuşmasında, Türk balıkçılarının bugün tekne donanımı ve mürettebat kalitesiyle çok büyük aşama katettiğini dile getirerek, ''Bugün yapılan çalışmalar sonunda Türk balıkçılığı dünya altıncısı olmuştur. Amacımız Türk balıkçılığını daha da yukarıya çıkarmaktır. Çünkü Türkiye bir denizci ülkesidir. 8400 km sahil şeridiyle bunu yapmak zorundadır'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title