Haberler

Bale Festivali Hürrem Sultan'la Başladı

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen 11'inci Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Hürrem Sultan balesiyle başladı.

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen 11'inci Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Hürrem Sultan balesiyle başladı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen, saray entrikalarını ve Kanuni Sultan Süleyman'ın yaşamını anlatan gösteriyi sanat severler ilgiyle izledi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından, Bodrum Belediyesi ve Denizbank'ın sponsorluğunda düzenlenen 11'inci Uluslararası Bodrum Bale Festivali, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği Hürrem Sultan balesiyle başladı. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'ndeki gösteriyi DOB Genel Müdürü Prof. Rengim Gökmen, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay, eski bakanlardan İmren Aykut, oyuncular Gülriz Sururi, Oya Başar, Erdal Özyağcılar ve eşi Güzin Özyağcılar ile kızları Zeynep Özyağcılar, modacı Uğurkan Erez'in de aralarında olduğu yaklaşık bin 300 kişi izledi.

Oytun Turfanda'nın koreografisini yaptığı gösteride, Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman'ın yaşamı, savaşları, saray entrikaları, Hürrem Sultan'ın etkisi anlatıldı. Kanuni Sultan Süleyman'ı Melih Mertel, Hürrem Sultan'ı Melike Manav canlandırdı. İki perdelik gösteride Kanuni Sultan Süleyman'a, Hürrem Sultan'ın cariye olarak gönderildiği sahneler dikkat çekti.

Festivalin 10-11 Ağustos tarihlerinde Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek Bach Alla Turca gösterisiyle devam edeceği belirtildi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Erdal Özyağcılar Hürrem Sultan Bodrum Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title