Haberler

Balbay'ın Kitabını Gazeteciler İmzaladı

'Adalet ve Demokrasi Haftası' Etkinliğinde, Meslektaşları, Tutuklu Gazeteci Mustafa Balbay'ın Cezaevinde Yazdığı "silivri Toplama Kampı; Zulümhane" İsimli Kitabını İmzaladı.

Antalya'da düzenlenen 'Adalet ve Demokrasi Haftası' etkinliğinde, meslektaşları, tutuklu gazeteci Mustafa Balbay'ın cezaevinde yazdığı "Silivri Toplama Kampı; Zulümhane" isimli kitabını imzaladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Cumhuriyet Gazetesi işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Adalet ve Demokrasi Haftası' kapsamında "Mustafa Balbay yazdı, Alev Coşkun ve gazeteci meslektaşları imzaladıö adlı etkinlik yapıldı. Antalya Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe Hürriyet Gazetesi'nden Tufan Türenç, Milliyet Gazetesi'nden Melih Aşık, Vatan Gazetesi'nden Can Ataklı, Cumhuriyet Gazetesi'nden Ataol Behramoğlu, Meriç Velidedeoğlu, Orhan Bursalı, Orhan Erinç ve Metin Demirtaş katıldı. Gazeteci- yazarlar, tutuklu Mustafa Balbay'ın "Silivri Toplama Kampı; Zulümhaneö kitabını Antalyalılar için imzaladı. Etkinlikte tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter de Mustafa BalbayÆın Silivri'den gönderdiği mektubu okudu. KenterÆin ağzından Mustafa Balbay mektubunda, şunları kaydetti:

ôGüneş gibi Antalya'nın güzel insanları, sevgili kardeşlerim. Şu Marmara rüzgarı alsa beni sinesine varsa, EgeÆye aşırsa, Toroslar'dan bıraksa falezlerin üzerine, koşsam toplandığınız salona, hepinize sarılsam diyorum. Türkiye 1990Ælı yıllarda art arda aydın kıyımları yaşadı. Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Bahriye Üçok aramızdan koparıldılar. Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu katledildiler. Bu cinayetlerin ortak hedeflerinin başında TürkiyeÆnin dönüştürülmesi ve Atatürkçü aydın TürkiyeÆnin bitirilmesi hedefleniyordu. Ancak Uğur Mumcular, Kışlalıların ruhunu yok edemediler. Şu karara varıldı, æAtatürkçüler öldürmekle bitmiyorlar, o zaman ruhlarını öldürelimÆ. Bunlar bizi ruhlarımızın katili yapmak istiyorlar ama başaramayacaklar. Böylesi acılar bizi eğitir, bizim mürekkebimizdir. Sevgiye demir parmak işlemez. Bu şarkı burada bitmez."

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ise, Uğur MumcuÆnun kendisi için iki şeyin timsali olduğunu belirterek, ôBirisi çıkarları için değil ulusu için kalemini kullanan ve ikincisi de antiemperyalistin timsalidir. Uğur MumcuÆnun misyonunu devam ettiren ve bugün kafes altındaki Mustafa BalbayÆa da selamlarımızı gönderiyoruzö dedi.

PANELDE KONUŞTULAR

AKM Aspendos SalonuÆnda ise oturum başkanlığını Orhan BursalıÆnın yaptığı panelde Ataol Behramoğlu, Can Ataklı, Meriç Velidedeoğlu ve Kültür eski Bakanı Alev Coşkun konuşma yaptı.

Gazeteci Bursalı, ôUğur Mumcu ve Mustafa Balbay arasında biri ölmüş, biri sağ olmasının dışında bir fark görmüyorumö derken, Ataol Behramoğlu, ôTetiği çeken parmak kime ait olursa olsun arkadaki kimlik her zamankinden daha da ortada. Bunlar Cumhuriyet ve Cumhuriyet gazetesinin düşmanlarıdır" dedi. Uğur MumcuÆnun yeminini okuyan Meriç Velidedeoğlu ise 24 Ocak 1993Æde doğanların bugün 18 yaşında olduklarını ve çoban ateşlerinin yakıldığını kaydetti.

MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI

Gazeteci yazar Can Ataklı ise Sivri CezaeviÆnde bulunan Mustafa BalbayÆın memleketi BurdurÆda, 54 sivil toplum örgütünün CHPÆye başvurarak milletvekilliği için bir kampanya başlattığını söyledi. Ataklı, ô26Æsından itibaren de bir imza kampanyası başlatılıyor, hem özgürlüğünün verilmesi, hem de meclise taşınması için. Bu tür davaların önüne geçilmesi için bu kampanyalara destek çıkılması lazım ama önce CHPÆnin kabul etmesi gerekiyorö diye konuştu.

Törenin son konuşmacısı Alev Coşkun ise, bugün TürkiyeÆde yaratılan korku imparatorluğunu ıslığın çözeceğini söyledi. Sosyolojik olarak ıslığın önemli olduğunu açıklayan Coşkun, ôDiktatörlere bir işarettir. Bir ıslık onun içindir ki korkutmuşturö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title