Haberler

Bakanı Yılmaz Sivas'ta

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Muhsin Yazıcıoğlu'nun 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen anma programına katıldı

ANMA PROGRAMINA KATILDI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, daha sonra Kahramanmaraş'ta helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP'nin eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen anma programına katıldı. Sunuculuğunu Bedirhan Gökçe'nin yaptığı programda Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu ile hayatını kaybedenlerin yakınları da hazır bulundu. Kuranı Kerim okunmasıyla başlayan anma programı helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin slayt gösterisi ile devam edildi.

'MUHSİN BEYİN ESERİ VAR'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bugün burada ölümün Muhsin Yazıcıoğlu'nu yok etmediğini gördüklerini dile getirerek şöyle konuştu: "Eseri olmayanın yerinde yeller eser. Muhsin beyin eseri var. Eseri Haktan ayrılmamak ve haksızlık yapmamaktır. Muhsin bey bu ülkeyi ve insanını sevdi. Hakkı söyledi, haksızlık karşısında susmadı. Zulmü alkışlamadı, zalimi sevmedi. Muhsin bey benim arkadaşımdı. Kendisini ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyorum, mekanları cennet olsun."

'ÖLDÜRÜLDÜLER ŞÜPHESİ KALKMADAN İÇİMİZ RAHAT ETMEYECEK'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ise hayatını kaybedenlerin hepsinin ülkenin birlik ve beraberliği için yola çıktıklarını belirterek şunları söyledi: "Muhsin başkanımız her zaman doğruluktan yana olmuştur. Asla bu dünya için ahiretini ziyan etmedi. Türkiye'de siyaset ayrıştırma üzerine kurulmuştur. Ama Muhsin Yazıcıoğlu bunu yapmamıştır. Şunu şöyle söyleyeyim Kürt bizim kardeşimiz, PKK bizim düşmanımızdır. Hükümeti desteklediğimiz ve desteklemediğimiz programları var. Muhsin başkanın fikri ne ise biz sonuna kadar onu yaşatacağız. Bedeli ne olur ise olsun her zaman doğrunun yanında olacağız. Hiçbir zaman bir çıkar peşinde olmayacağız. En büyük isteğimiz şehitlerin şehitlik sebeplerini öğrenmek. Biz sonuna kadar bunun peşinde olacağız. Hiçbir zaman adaletten ayrılmayacağız. Arkadaşlarımızda öldürüldüler şüphesi kalkmadan bizim içimiz rahat etmeyecek. Şüpheler net kalkmadan hiç kimse bize bunu bir kaza diye anlatamaz."

OĞUL YANCI'NIN ÖFKESİ

Kazada hayatını kaybedenlerin adına konuşma yapan Yüksel Yancı'nın oğlu 18 yaşındaki Furkan Yancı, "Babamın, Erhan, İsmail ve Murat ağabeyimin şehit edildikleri suikastın aydınlatılması için elimden gelen ne var ise yapacağım. Geçen süreçte dikkatimi çeken şey devlet büyük bir siyaset adamını kaybetmesine rağmen, vatanı satanlar için gösterdiği hassasiyetin onda birini bile gösterememiştir. Türlü davalarda tutuklamalar, yargılamalar olurken bizim davamızda iğne yerinden oynamıyor. Son yayınlanan DDK raporunda atıfta bulunulan konuların kurumların ve kişilerin hakkında nasıl bir çalışma veya müdahale yapmış muamma. Açık bir şekilde ortada olan cihazların çalınması, radar görüntüleri, otopsi raporları ve dahası varken nasıl oluyorda hala el ile tutulur bir fikir verilemiyor. Keçilerin alıp götürdüğü cihazların çobanları kim ki, ne dağda ne de yolda izine rastlanmıyor. Bu dar patikada aşağı düşerim korkusu ile yürüyenler, yürüdükleri yolun sonu mahşerde hakkın huzuru olduğunu unutmasınlar. Kurumların veya şahısların birbirinden sakladıkları konular milletin canını hayli fazla yakmaktadır. Neden gözardı ediyorlar" dedi.

Ölenlerin yakınlarına plaket verilmesinin ardından program dua ile sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu Sivas Eylül Politika Güncel Haberler

title