Haberler

Bakan Unakıtan'ın Afyonkarahisar Ziyareti

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AK Parti İktidarıyla Birlikte Ülkeye Bereket Geldiğini Savunarak, "Hortumları Kestiğimiz İçin Bize Kızıyorlar. Başbakan Makası Verdi Elime, 'Kemal Ağabey Kes Şu Hortumları Dedi'. Ben de Kestim, Paralar Elimize Geçmeye Başladı" Dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AK Parti iktidarıyla birlikte ülkeye bereket geldiğini savunarak, "Hortumları kestiğimiz için bize kızıyorlar. Başbakan makası verdi elime, 'Kemal ağabey kes şu hortumları dedi'. Ben de kestim, paralar elimize geçmeye başladı" dedi.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutların anahtar teslim törenine katılan Bakan Unakıtan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu böyledi. Unakıtan, "Sosyal kelimesi nedir? Halkın fakir fukarasına sahip çık demektir. Laik, gurabaya sahip çık demektir. Biz baktık ki bu sosyal fonksiyonuna hiç kimse değinmiyor. Buna yalnızca başbakanımız değinmektedir. 'Biz vatandaşımıza sahip çıkacağız.

Hangisine? Önce gurabaya, fakir fukaraya sahip çıkacağız' demiştir. Onun için bu konutların baş mimarı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bizim geldiğimizde bütçe yerle bir olmuş. Şimdi TOKİ 12 katrilyonla çalışıyor. Böyle bir büyüklükle çalışıyor. Bizden öncekiler 12 katrilyon değil, 12 lira veremezlerdi. Nereden verecekler, veremezler. Konut yapmaları mümkün değil" diye konuştu.

Önceki dönemlerde memleketin değerlerinin ödenen faizlere gittiğini söyleyen Unakıtan, şunları söyledi:

"Bizim gelmemizle bereket geldi. Nereden bulduk? Hortumları kestik. Hortumları kestiğimiz için bize kızıyorlar. Başbakan makası verdi elime, 'Kemal ağabey kes şu hortumları' dedi. Ben de kestim, paralar elimize geçmeye başladı. Çok şükür okul da yapıyoruz, konut da yaptırıyoruz, bedava kitap da dağıtıyoruz. Şimdi kasaları doldurduk ya, 'aman gelelim' diye uğraşıp duruyorlar. Siz bunları iyi tanırsınız. Eskiden de vardı bunlar. Şimdi kalkmışlar 'ülkeyi biz idare edelim' diyorlar. Siz ülkeyi değil, 3 tane

koyunu idare edemezsiniz'' şeklinde konuştu.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, törenin ardından Başmakçı ve Evciler ilçesine geçerek esnafın ve çiftçinin sorunlarını dinledi. Unakıtan, Evciler ilçesinde geçtiğimiz günlerde şiddetli dolu nedeniyle zarara uğrayanların yaralarının en kısa zamanda sarılacağını söyledi.

(ATA-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title