Haberler

Bakan Soylu Stk Temsilcileriyle Buluştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Zenginleşsek de büyüsek de özgürleşsek de dünya ile rekabet etsek de medeniyetimizden de insanlığımızdan da dinimizden de inancımızdan da geleneğimizden de göreneğimizden de vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Zenginleşsek de büyüsek de özgürleşsek de dünya ile rekabet etsek de medeniyetimizden de insanlığımızdan da dinimizden de inancımızdan da geleneğimizden de göreneğimizden de vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz. Onun için en önemli dönemlerden bir tanesidir. 'Evet' deme sebebimiz budur. Biz 'evet' demekle kaybetmiyoruz. Memleket de kaybetmiyor." dedi.

Soylu, Trabzon'da STK temsilcileriyle yaptığı toplantıda, Türkiye'nin bugün bir iddiayı ortaya koyduğuna işaret ederek şöyle konuştu:

"Biz bu iddiayı sürdürmek ve devam ettirmek zorundayız. Bu çok net ve açıktır. Şunu ifade etmek istiyorum. 1960'da kurguladıkları sistemle bunu yapabilmeniz mümkün değildir. 1960'da kurguladılar, 1970'de darbelerle tahkim ettiler, 1980'de yetmedi çok daha üstün bir anlayış ortaya getirdiler, 28 Şubat'ta ayar verdiler ve ondan sonra dediler ki biz bunun sahibiyiz. Kim yapacaksa yapsın ama mühür millette olsun, kararı millet versin. Kararı millet ortaya koyabilsin. Direkt ve doğrudan ortaya koyabilsin. Arada başka bir şey olmasın. Bir gün anayasa mahkemesi, bir gün yargıtay, bir gün bir medya kuruluşunun organizasyonu, bir gün ekonomi, bir gün faiz, Türkiye'ye şekil vermek isteyenlerin araçsallaştırdığı organizasyonlar olarak karşımıza çıkmasın. Bunlar hep çıktılar. Biz bunları her gün yaşıyoruz."

Türkiye'nin ve milletin vereceği kararın şu anda en önemli noktasında olunduğunu ifade eden Soylu, "Türkiye ya sıçrayacak ya birinci sıçramasını yaptıktan sonraki sıçramasına doğru adım atacak, veyahut da dönecek bu konuda açık ve net söyleyeyim ki geçmişte yaşadığı bu travmaları yaşamaya devam edecektir. Bu kadar basit ve nettir. Türkiye'yi başka bir tablo içerisinde göstermeye çalışanlar, 'efendim Türkiye tek adamlık tablosuna doğru gidiyor', o zaman tamam başkan iki tane olsun, iki muhtar olsun, iki dernek başkanı olsun, kusura bakmasın ama CHP Genel Başkanı iki tane olsun. Kimse kusura bakmasın ama her şey iki tane olsun. Böyle bir mantıkla böyle bir bakışla bunlar yönetilebilir mi? Böyle bir mantık ortaya konulabilir mi? Bu sistemin arızalarını defalarca gördük. Niye kafamızı sağ sola çeviriyoruz." dedi.

Soylu, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını belirterek Türkiye'nin ölçülerinin, meselelerinin ve hedeflerinin büyüdüğünü vurguladı.

Herkesin kendi işine konsantre olması gerektiğini belirterek "Yürütme yürütmeyi yapacak, yasama yasamayı yapacak. Yürütme, önüne dolu dizgin Türkiye'yi alacak ve Türkiye'yi dolu dizgin götürme konusundaki gayretini ve hedefini ortaya koyacak. Yasama da vatandaşla beraber olacak, vatandaşın talep, istek ve arzularını dinleyecek, onu yasama meclisinde ülke ile milletin taleplerine, arzlarına göre şekillendirecek ve yürütmeye diyecek ki ben kanunlarımı oluşturdum. Şeklimi şemalimi kurdum, siz de bunun içerisinde adımlarınızı atmaya devam edin." ifadelerini kullandı.

Soylu, bugünkünden çok daha güçlü bir parlamento olacağını söyleyerek şunları kaydetti:

"Çünkü yürütme ile vatandaş arasındaki diyaloğu kuran en önemli sistem yasama sistemidir. En önemli sistem ve yasama Türkiye'nin yani Millet Meclisi yani parlamento, Türkiye'nin en güçlü organı olarak hayatına devam edecek. Yürütmeden de güçlü organı olacak. Diğer organlardan da güçlü olacak. Milletin temsilcisi olarak. Çünkü halkla, vatandaşla teması kuran ve yürütmeye ne yapacağı şeklinde çerçeveyi çizen ve bunu takip eden anlayış içerisine girecek."

Bu sistemden çekip çıkmanın en önemli zamanı olduğunu anlatan Soylu, Ak Parti'nin siyasal hayatına yüzde 34 ile başladığını şu anda ise yapılan araştırma ve anketler sonucu yüzde 52'de olduğunu ifade etti.

Soylu, yüzde 34'ten yüzde 50'nin üzerine gelen bir siyasi partiden bahsettiğini belirterek "Türkiye'deki en büyük eleştiri, 'siyaseti, milleti kutuplaştırıyorsunuz ve gerginleştiriyorsunuz'. Sadece şu soruyu sormak istiyorum 34'ü, 50'nin üzerine çıkaran bir parti mi kutuplaştırır, yoksa sürekli 25'lerin altında dönen bir anlayış mı? Sürekli durduğu yerde duran, bana bu oylar yeterlidir diyen bir anlayış mı kutuplaştırır, yoksa ben de dahil olmak üzere birçok insana gelin burada siyaset yapın, kendinizi anlatın, diyen bir anlayış mı. AK Parti böyle kendi içine kapanık bir siyasi parti değil. Türkiye buna müsaade etmez." dedi.

Vatandaşın bütün iddiasını ortaya koyduğunu ifade eden Soylu, "Yeni sistem 50'yi herkesin almak zorunda olduğu bir sistemdir. Bu ne demektir. Siyasetin herkese, sağcısına da solcusuna da Kürt'üne de Türk'üne de Alevi'sine de Sünni'sine de muhtaç olduğu yepyeni bir sürecin adıdır. Bu uzlaşmayı, herkese adım atmayı, siyaset içerisindeki gerginlik mekanizmasını ortadan kaldırmayı sağlar. Bu sistemin en önemli mahareti budur. Çünkü millet ile devlet arasında hizmeti sağlayan, milletin standartlarını yükselten de siyasettir. Çünkü halk siyaseti bunun için görevlendirmiştir." diye konuştu.

Soylu, dünyadaki lider yoksunluğuna da değinerek "Biz bu kadar olaylarla karşı karşıya kaldığımızda, darbe üreten sistemle karşı karşıya kaldığımızda bugün ayakta duruyorsak, 14-15 yıldır bütün dünyada Türkiye'yi tam anlamıyla temsil eden, eğilmeyen, bükülmeyen ama Türkiye'nin iradesini ve iddiası bütün dünyaya anlatan bir lider sahipliğimiz var ondandır. Eğer biz bu sistemde bir daha bu arazlarla karşı karşıya kalmadan yeni bir sisteme, Cumhurbaşkanlığı sistemine adım atmak istiyorsak, benim şahsi kanaatim, bunu Recep Tayyip Erdoğan'sız yapamayız." ifadesini kullandı.

"Birileri diyor ki ona itimat ediyoruz, ona her türlü yetkiyi de verebiliriz ya ondan sonra ne olacak" diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"13 ile14 yıl nasıl bir sıçrama yapmışsak, ikincil bir sıçramayı yapabilecek bir zaman diliminde, güçlü bir liderlikte, etrafımızdaki coğrafya, dünyadaki keşmekeş içerisinde tam da fırsatını bulup 1699'dan sonra makası dünyayla ve Avrupa ile açılan Türkiye'yi, makasını kapatabilecek, aynı bugün 3 bin dolardan 10 bin dolar olduğu gibi bir hızlı yürümeye, koşmaya, hızlı karar almaya ve sonuç almaya yönelik bir anlayışı ancak biz Sayın Cumhurbaşkanımızla aşarız. Bunu görüyoruz. Türkiye'nin içerisinde hep beraber. Herkes buna hak da veriyor aslında. Diyorlar ki ancak o yapar ancak ondan sonra ne olur? İşte sistemi oturtur. Ondan sonra biraz önce söylediğim o sistemi muhafaza etmek ve ileri adım atmak konusundaki sistem çalışmaya başlar. Aynen dünyanın başka yerlerinde olduğu gibi. Sistem birbiriyle rekabet eder. Siyasi partiler ve ittifaklar, daha ziyade doğal, yani içinde olan anlayışlar, herkese uzanan, giden bir anlayış oturur. Aksi takdirde ne başka bir kişi bunu sağlayabilme gayretine sahip olabilir ne bu sistemi oturtma kabiliyetine sahip olabilir ne de geleceğe bir şekilde hazır ve işleri tıkır tıkır işleyen bir sistem bırakabilir. Yargısı, yasaması, bir taraftan yürütmesi her birinin kendi adına oluşturduğu ve sistemin birbirini kontrol ettiği bir anlayış ortaya çıkar."

"Türkiye bu sistemi sağlarsa hedeflerine rahat bir şekilde ulaşabilir"

Soylu, Türkiye'nin bu sisteme ihtiyacı olduğunu vurgulayarak "Türkiye bu sistemi sağlarsa hedeflerine rahat bir şekilde ulaşabilir. Yüzde 5 enflasyona ve onun altına ve yüzde 5 işsizlik ve onun altına, Türkiye ihracat, sanayi üretim rakamlarına, Türkiye üniversitelerdeki bilim ve ilim ölçeğini yükselmesine bütün hedeflerine ulaşır. Türkiye uydusuna, uçağına, arabasına ulaşabilme fırsatına sahip olur. Yoksa ellerindeki maşalarla birlikte bir gün başımıza 15 Temmuz çıkarırlar. Bir gün başımıza 1960 çıkarırlar, bir gün başımıza dolar, avro krizi çıkarırlar. Artık biz bunlarla uğraşmak istemiyoruz. Türkiye bunlarla uğraşmak istemiyor. Milletimizin, Türkiye'nin bunlarla uğraşmasını istemiyoruz." dedi.

Soylu, bir insanlık sınavından geçildiğini dile getirerek "Avrupa da dünya da geçiyor. Allah'a şükürler olsun biz bu insanlık sınavında bugün mahcup olmuş değiliz. Dün olduğumuz gibi. Biz tarihimizde bize ne emanet edilmişse bugün de yarın da öbür gün de devam ettiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin geliştiğini söyleyen Soylu, "Zenginleşsek de büyüsek de özgürleşsek de dünya ile rekabet etsek de medeniyetimizden de insanlığımızdan da dinimizden de inancımızdan da geleneğimizden de göreneğimizden de vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz. Onun için en önemli dönemlerden bir tanesidir. Evet deme sebebimiz budur. Biz 'evet' demekle kaybetmiyoruz. Memleket de kaybetmiyor." diye konuştu.

Programa, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta ile ilçe belediye başkanları ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu 28 Şubat AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title