Haberler

Bakan Şahin'den Butto'nun Öldürülmesiyle İlgili Açıklama

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Benazir Butto'nun Bombalı Saldırı Sonucu Öldürülmesiyle İlgili Olarak, "Türk Milleti Olarak Daima Dost ve Kardeş Olarak Gördüğümüz Pakistan Halkının Bu Acısını Yürekten Paylaşıyoruz. Pakistan'ın Bir An Önce Normal Bir Demokratik Düzene Geçmesini Temenni Ediyoruz" Dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Benazir Butto'nun bombalı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili olarak, "Türk milleti olarak daima dost ve kardeş olarak gördüğümüz Pakistan halkının bu acısını yürekten paylaşıyoruz. Pakistan'ın bir an önce normal bir demokratik düzene geçmesini temenni ediyoruz" dedi.

Bakan Şahin, TBMM Genel Kurulu'nda Tanık Koruma Kanunu tasarısının yasalaşmasının ardından yaptığı konuşmada, Butto'nun öldürülmesiyle ilgili açıklamada bulundu. "İnsanlık tarihi açısından çok acı bir gün" diyen Bakan Şahin şunları söyledi:

"Dost ve kardeş Pakistan'da terör çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Pakistan'ın eski başbakanlarından sayın Butto bugün bir miting esnasında bir terör saldırısına muhatap olmuş, kendisi ve onlarca Pakistanlı bu terör saldırısı sonucu hayatını kaybetmiştir. Kuşkusuz Türk milleti olarak daima dost ve kardeş gördüğümüz Pakistan halkının bu acısını yürekten paylaşıyoruz. Pakistan'ın bir an önce normal bir demokratik düzene geçmesini temenni ediyoruz. Uzun süredir Pakistan bunun sancılarını

yaşamaktadır. Oturmuş, işleyen bir demokratik düzene sahip olmanın ne büyük bir nimet olduğu gerçeğini de görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir vatandaşı olmaktan gurur duymalıyız ve demokrasimizi daha da geliştirmek için hep birlikte elimizden gelen gayreti göstermeliyiz."

(AU-MAY-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title