Haberler

Bakan Müezzinoğlu Hastane Temeli Attı

Balıkesir’in Havran ilçesinde 25 yataklı hastane inşaatının temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “36 bin yatak kapasiteli 226 tane hastanenin inşaatının devam ettiği Cumhuriyet döneminde böyle bir dönem yok" dedi.

Balıkesir'in Havran ilçesinde 25 yataklı hastane inşaatının temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "36 bin yatak kapasiteli 226 tane hastanenin inşaatının devam ettiği Cumhuriyet döneminde böyle bir dönem yok" dedi.

5 bin 500 metrekare alanda, 2 katlı ve 25 yataklı olarak inşa edilecek, 7 milyon 495 bin TL'ye mal olacak Havran Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Öncelikle burada Ali Aydınlıoğlu milletvekilimize gönülden teşekkür ediyorum. Yaklaşık bir yıldır bana Havran'a hastane, Havran'a hastane dedi. Biz de çevrede yakın bir hastane olmasına rağmen Havran'ın buradaki dinamiklerine ilçemize 25 yataklı son derece modern bir hastane. İnşallah açtığımızda da ileri teknoloji ile donatacağımız bir hastaneyi yapma kararı verdik. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz" dedi.

Temel atma töreninde halka seslenen Müezzinoğlu, "Birileri bu milleti daha önceleri hastane kapıları önünde süründürüyordu. İnim inim inletiyordu. SSK'lı isen SSK'ya, Bağ-kur'lu isen buraya, emekli isen şuraya, memursan buraya, öğretmensen şuraya, polis memuru ise buraya, elinde vizite kağıdı, dolan, dolan babam" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, "AK Parti ile milli irade kendini buldu. Milli irade buluştu, millet buluştu. Peş peşe hizmetler geldi. İşte yollardan geliyoruz. Otobanlar, duble yollar, tünel geçitler, tüp geçitler, havaalanları, Almanya'da şu varmış, bu varmış demiyorsunuz. Almanya'da olan bizde de var. İngiltere de şu varmış, demiyorsun. İngiltere'de olan bizde de var. Daha iyisini, daha gelişmişinin peşinde koşuyoruz. Sağlık Bakanlığı olarak, 226 tane hastanenin inşaatını başlatmış, devam ediyoruz veya bitmek üzere. Bunlardan biri de Havran Devlet Hastanesi. İnşallah en kısa sürede tamamlayacağız" diye konuştu.

Yatak kapasitesi artışına da değinen Müezzinoğlu, "36 bin yatak kapasiteli 226 tane hastanenin inşaatının devam ettiği Cumhuriyet döneminde böyle bir dönem yok. Bu 226 tane, 36 bin yatak kapasiteli hastane iki yıl içerisinde bu milletin hizmetine girecek. Diğer taraftan kamu-özel iş birliği ile 26 bin yatak kapasiteli hastane, önümüzdeki yıl içinde hizmete girecek. 36 bin artı, 26 bin toplam baktığımızda 60 bin yatak kapasitesinin üzerinde hastane hizmete girecek" dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu daha sonra Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ile birlikte temele ilk çimentoyu atarak kurdeleyi kesti. Bakan Müezzinoğlu daha sonra vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirerek ilçeden ayrıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Müezzinoğlu Ali Aydınlıoğlu Balıkesir Havran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title