Haberler

Bakan İslam, Çanakkale Şehitleri Şiirini Okudu

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, düzenlenen programfda, Mehmet Akif'in Çanakkale Şehitlerine şiirinden bir bölüm okudu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, " Çanakkale Zaferi'mizin 99. yılını idrak ediyoruz bugün. Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin şeref levhalarından biri, belki de en birincisidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kaderinin değiştiği gündür" dedi.

İslam, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi" nedeniyle düzenlenen programda şehit aileleriyle bir araya geldi.

Rixos Otel'deki etkinlikte konuşan İslam, bakanlık olarak şehit aileleri ve gazilerle ilgili hayata geçirdikleri düzenlemeleri anlattı.

Şehit er, erbaş ve kamu görevlilerinin anne babalarına şartsız aylık bağlama imkanı getirildiğini hatırlatan İslam, bütün şehit yakınlarının ve gazilerin, hayattaki en değerli varlıklarını bu topraklar uğruna feda ettiklerini belirterek, "Size ne kadar teşekkür etsek, ne kadar şükran hislerimizi belirtsek azdır. Bütün bunları yapmakla asla iftihar etmiyoruz, asla övünmüyoruz. Sadece şehit yakınlarımız ve gazilerimiz haklarını bilsin, öğrensin ve bu haklardan faydalansın istiyoruz. Sizlere bir pirinç tanesi kadar hizmetimiz, emeğimiz geçerse kendimizi bahtiyar sayacağız" diye konuştu.

Bakanlık bünyesinde kurulan Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığıyla bütün hizmetlerin tek çatı altında toplandığını dile getiren İslam, şehit ve gazilerle ilgili hakların takibi ve hizmetlerin yerine getirilmesi çerçevesinde de İçişleri Bakanlığından yetkiyi devraldıklarını söyledi.

İslam, bundan böyle şehit yakınları ve gazilerin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uhdesinde olduğunu vurgulayarak, şehit aileleri ile gazilerin talep ve şikayetlerini yerine getirmek için çalışacaklarını kaydetti.

Şehit ailelerinin, ülkenin rahat yaşaması ve geleceğe umutla bakabilmesi adına yaptıkları fedakarlığın bedelinin olamayacağını ifade eden İslam, "Biz ama bu bedelsiz fedakarlıkların karşılığında sizlere sadece şükranımızı sunabiliyoruz, hizmetinizdeyiz diyoruz, sadece bu minnet ve şükran duygularının nişanesi olarak. Bugünleri anmak, anlatmak bizler gibi fanilerin çok da başarabileceği şeyler değil. Çanakkale Zaferi'mizin 99. yılını idrak ediyoruz bugün. Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin şeref levhalarından biri, belki de en birincisidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kaderinin değiştiği gündür. O günü de sizlerle burada anmaktan büyük bir şeref duyduğumuzu belirtmek istiyorum."

Bu abidevi gün ve onun mehabetli hatırasının belki de en iyi istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un mısralarında dile geldiğine işaret eden İslam, daha sonra Mehmet Akif'in "Çanakkale Şehitleri"ne şiirinden bir bölüm okudu.

Bakan İslam'ın ardından konuşan şehit annesi Güldeste Ayhan da oğlunun 2011'de Afganistan'da helikopter kazasında şehit düştüğünü anlattı.

İçindeki acının artık özleme dönüştüğünü ve kelimelere dökmenin imkansız olduğunu dile getiren Ayhan, şehit annesi olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Gecede, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Sevgi Evleri'nde yaşayan çocuklar arasında düzenlenen "18 Mart Şehitler Günü" temalı kompozisyon, resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri de verildi.

Konuşmaların ardından Bakan İslam, şehit aileleriyle yakından ilgilendi. Yemek boyunca şehit ailelerinin masalarını dolaşan İslam, dilek ve şikayetleri dinledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı saz ve ses sanatçılarının da konser verdiği programa İslam'ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, AK Partili milletvekilleri ve STK temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Çanakkale Zaferi Ayşenur İslam Rixos Otel Türkiye Politika Güncel Haberler

title