Haberler

Bakan Eroğlu Manisa'da Fidan Dikim Törenine Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'nin yeşillenmeye ihtiyacı var. Zira Türkiye yarı kurak iklim bölgesinde" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, " Türkiye'nin yeşillenmeye ihtiyacı var. Zira Türkiye yarı kurak iklim bölgesinde" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa'nın Salihli ilçesinde Celal Bayar Üniversitesi Kampüs Ağaçlandırması ve Gelir Getirici Türk Ağaçlandırması Sertifika Töreni'ne katıldı. Törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Mehmet Pakdemirli, AK Parti Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Uğur Aydemir, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur ve sertifika alacak üreticiler katıldı. Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hükümet politikası olarak ağaçlandırmaya büyük önem verdiklerini belirterek, "Ben 2007 yılında Bakan olduğumda Başbakanımız Veysel Hoca öyle büyük bir seferberlik yap ki bütün dünya duysun dedi. Biz de ağaçlandırma seferberliği yaptık ve 2 milyon 400 bin hektar yani 24 milyon dekar alanda çalışma yaptık. 5 yılda 2 milyar fidanı toprakla buluşturalım diye karar aldık. Hakikatten Orman Teşkilatı Türkiye'nin en köklü teşkilatlarından bir tanesi. 175. yılını kutluyorlar bu sene. Gece gündüz çalıştılar 2 milyon 300 bin hektar yerine 2 milyon 429 bin hektarla tarihi bir rekora imza attılar. Yan yılda 5 milyon dekarlık alanda çalışma yapıldı. Bu fidanlar nerede bulundu dersek geçmişte aynı kurum 75 milyon fidan üretirken biz geçen yıl 470 milyon fidan ürettik. İşçilerimize de çok teşekkür ediyorum. Geçmişte üretilen fidanın 7 misli fidan üretildi. Bütün kurumlara fidan veriyoruz" dedi.

"5 MİLYON ÖĞRENCİYE 5 MİLYON FİDAN"

Türkiye'de fidan dikimine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, "Zira Türkiye yarı kurak iklim bölgesinde. Ormanları özellikle yağılar için faydası var. Sağlık için sayısız faydası var. Orman ve su varsa hayat vardır. Bu kapsamda özellikle sayın Başbakanımız üniversite kampusleri için bir seferberlik başlattı. Ankara'da bu seferberliğin adımını atmıştı. Türkiye'de açık öğretim dahil 5 milyon öğrencimiz var. Onlar bizim evlatlarımız. Onlar içi daha güzel mekanlar ortaya koymak için 5 milyon fidan dikme kararı aldık" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu tarafından Orman ve Su İşleri himayesinde gerçekleştirilecek odun dışı kullanım hakkı verilen fidanların sertifikaları üreticilere verildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Salihli Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title