Haberler

Bakan Eroğlu, İlaç Fiyatları Üzerinden Kılıçdaroğlu'na Yüklendi

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun Çanakkale'deki bir günlük programının son bölümünde, Gelibolu Yarımadası'nda inşaatı devam eden Kabatepe Mevkisi'nde 57.8 milyon liraya mal olacak olan Simülasyon merkezini inceledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Çanakkale'deki bir günlük programının son bölümünde, Gelibolu yarımadası'nda inşaatı devam eden Kabatepe Mevkisi'nde 57.8 milyon liraya mal olacak olan Simülasyon merkezini inceledi. Dev yatırımın dünyada bir ilk olacağını, çünkü benzerlerindeki farklı 4 teknolojik sistemin tamamının uygulanacağı tek merkezin Kabatepe Simülasyon merkezi olacağını söyledi.

Eroğlu merkezin ismi konusunda bir yarışma düzenleneceğini ve Çanakkale Savaşı uzmanlarından oluşacak jürinin, yarışmaya katılacak isimler arasında bir seçim yaparak müzenin isminin belirleyeceğini belirtti.

Vali Güngör Azim Tuna ve bakanlığında görevli bazı genel müdürlerinde katıldığı inceleme gezisinde 3 kattan oluşan ve 13 odada Çanakkale savaşlarının kara ve deniz bölümünün anlatılacağı merkez hakkında bilgi alan Bakan Eroğlu, "Cephede yaşananlar bu merkezde birebir ziyaretçilere üç boyutlu olarak aktarılacak. Ziyaretçiler Nusret mayın gemisinin içinde varmış gibi, boğaza mayın döşenmesinden, siperler içinde Mehmetçiğin yaşadıklarını sanki ardında yaklaşan düşman askeri varmış gibi üç boyutlu olarak görecek hissedecek" dedi.

Edremit Havranlı Seyit Onbaşının, dev top mermisini kaldırıp görevli olduğu bataryanın namlusuna sürdüğü anın da bire bir yaşatılacağını anlatırken, dev top mermisi sırtında tasvir edilen Seyit onbaşı heykelinin önünde gazetecilere poz verdi. Bakan Eroğlu, "Bu gün olsa bu mermiyi kaldıramayız, ama harp zamanı bizde kaldırırdık diye düşünüyorum" dedi.

ERZURUM'DAKİ AYI OLAYI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Bakan Eroğlu, Simülasyon merkezi çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine Erzurum'da iki vatandaşın ölümüne neden olan ayı saldırısı hakkındaki çalışmaları anlattı. Ayının öldürülmesi yerine, canlı yakalanıp rehabilite edilmesinin amaçlandığını belirten Eroğlu, "Orada Doğu Koruma Milli Parklar Şube müdürlüğümüz tarafından olay takip ediliyor. Bu bir itlaf olmayacak. Ayı tekrar zarar verecek durumda yakalanırsa tedbir alınacak. Amacımız, Bursa'daki rehabilite merkezine ayıyı canlı olarak yakalayıp götürmek. Öldürme yerine canlı yakalayabilirsek canlı olarak, hayvanı rehabilite merkezine götürmek istiyoruz. Olmazsa son çare öldürmek olacak" dedi. Eroğlu, Bakanlığı'na ait helikopter ile saat 17. 45'de Çanakkale'den İstanbul'a hareket etti. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title