Haberler

Bakan Çubukçu'dan Tecavüz Haberine İlişkin Açıklama

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Kadıköy Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde 1 Yıl İçerisinde 7 Tecavüz Olayının Yaşandığı İddialarının Gerçeği Yansıtmadığını Bildirdi.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Kadıköy Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde 1 yıl içerisinde 7 tecavüz olayının yaşandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bir gazetedeki kendisini Uluslararası Sağlık Eğitim ve Sosyal Hizmetler Derneği Başkanı olduğunu belirten Murat Çuhadar adlı kişinin iddialarına dayanılarak yapılan habere ilişkin, "Yapılan araştırmada, Murat Çuhadar'ın geçmiş yıllarda Florya Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde hizmetli olarak çalıştığı ve çocuklara şiddet uygulaması nedeniyle işten çakırtıldığı tespit edilmiştir. Çuhadar'ın iddilarına ilişkin herhangi bir bilgi hiçbir şekilde tarafıma iletilmediği gibi kurumda bir yıl içerisinde 7 tecavüz vakasının yaşandığı iddiası da yalandır" dedi. Bakan Çubukçu şu ifadelere yer verdi:

''Merkezde 2006 yılında sadece 1 vaka meydana gelmiştir. Bu da son yaşanan, hali hazırda yargılama süreci devam eden 2 çocuğun 1 çocuğa tecavüz ettiği iddiasıdır. Bu olay sonrası kuruluş idaresi derhal harekete geçmiş ve adli süreci başlatmıştır. Olayda mağdur durumda olan çocuk, adli tabiplik tarafından gerekli tıbbi tetkikler yapıldıktan sonra il müdürlüğümüz tarafından başka bir kuruluşa nakledilmiş, diğer 2 çocuk da hakim tarafından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmiştir. Yurt Müdür Yardımcısı Hakan Albayrak'ın mesai saatlerinde porno sitelerine girdiği iddiası ise asılsız olduğundan, Hakan Albayrak tarafından Abdüsselam Polat hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş olup, yargı süreci devam etmektedir.''

Bakan Çubukçu, haberde konu edilen merkezin de bir çocuk yuvası ya da yetiştirme yurdu olmadığını vurgulayarak, 1998'den bu yana SHÇEK Genel Müdürlüğü ile İstanbul Valiliği, Kadıköy Belediye Başkanlığı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Sokak Çocukları Gönüllüleri Derneği ve İstanbul Barosu Çocuk Hakları Komitesi arasında imzalanan protokolle sokakta yaşayan çocuklara yönelik yatılı hizmet sunan bir merkez olduğunun altını çizdi. Merkezden sokakta yaşayan, şiddet gören, tacize, istismara maruz kalmış ve madde kullanımı gibi olumsuz alışkanlıklar edinmiş çocukların yararlandığını kaydeden Çubukçu, ''Çocukların yoğun olarak yaşadığı davranış bozukluğu ve madde bağımlılığı tedavilerinden sonra, çocuklarımıza yönelik sosyal rehabilitasyon çalışmaları, merkezde ilgili tüm sektörlerin iş birliğiyle yürütülmektedir. Sağlıklı bilgiler alınmadan bu tür konularla ilgili yalan haberler yayınlamak toplumda infial uyandırmaktadır. Bakanlığım, bugüne kadar tüm iddiaları ciddiye almış, kararlılıkla olayların üzerine gitmiş ve yasal süreçler başlatmıştır. Hiçbir araştırma ve sorgulamaya gerek duymadan, tarafımızdan bilgi almadan, tek taraflı alınan bir iddianın gerçekmiş gibi gazete manşetlerine taşınmasını gazetecilik meslek ilkeleri anlamında doğru bulmadığımı ve büyük bir üzüntüyle karşıladığımı belirtirim" dedi.

(DUY-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title