Haberler

Bakan Bilgin: "Toplumda önemli olan çoğulculuğun yaşamasıdır"

Güncelleme:

- Bakan Bilgin: "Toplumda önemli olan çoğulculuğun yaşamasıdır" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Toplumda önemli olan çoğulculuğun yaşamasıdır ve çoğulculuğun sivil toplum kuruluş düzeyinde de temsil edilmesidir" dedi.

- Bakan Bilgin: "Toplumda önemli olan çoğulculuğun yaşamasıdır"

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Toplumda önemli olan çoğulculuğun yaşamasıdır ve çoğulculuğun sivil toplum kuruluş düzeyinde de temsil edilmesidir" dedi.

Bakan Bilgin, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan Başkanlığındaki HAK-İŞ Başkanlar Kurulu üyeleri ile iftarda bir araya geldi.

İftar öncesinde açıklamalarda bulunan Bilgin, "HAK-İŞ çalışma hayatımızda konfederasyon olarak sadece bir anlayışı değil aynı zamanda çalışma hukuku içerisinde emeğin hakkını koruyan emeğin toplumsal gelişmesine katkı yapan bir sivil kuruluş olarak da tarihi bir öneme sahiptir. İşçi konfederasyonları arasında çok farklı yaklaşımların bulunması işin tabiatı gereğidir. Emeğin devletle, çalışma hayatıyla olan sorunlarına sermayeyle olan ilişkilerine her farklı bakış açısı farklı felsefe farklı cevaplar vermektedir" dedi.

HAK-İŞ'in Türk siyasal hayatında, Türk siyasal sistemi içerisinde siyasetçilerle ve devletle olan ilişkilerinin olduğunu belirten Bilgin, "Özellikle devlet ve sermaye arasındaki ilişkilerdeki farklı talepleriyle çok önemli bir fonkisyonu yerine getirdiğini biliyoruz. Toplumda önemli olan çoğulculuğun yaşamasıdır ve çoğulculuğun sivil toplum kuruluş düzeyinde de temsil edilmesidir. HAK-İŞ bunu layıkıyla kendi perspektifi içerisinde gerçekleştiren bir kuruluştur. Bu bakımdan da biz toplu sözleşme sürecinde de farklı süreçlerde de iş kolları bazında da her konuda sorunları birlikte ele aldık" diye konuştu.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ise Bakan Bilgin'e teşekkür ederek, "Yakın zaman tarihimizin en yüksek asgari ücret oranları belirlendi. Orada tarihi bir başarıyı yakaladık. Asgari ücret tutarındaki bütün ücretlerden de vergi alınmaması konusu ilk defa mevzuatımıza girdi. Bu bizim için çok büyük bir değişimdi. Belki asgari ücret miktarındaki vergi dışı kalması bizim açımızdan çok yüksek olmamakla beraber bir anlayışı yansıttık orada" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mahmut Arslan Vedat Bilgin Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title