Haberler

Bahçeli'den 29 Ekim Mesajı: Cumhuriyeti Yıkmaya, Başına Numara Vermeye Kimsenin Gücü Yetmeyecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Bayramı mesajında "Rakamlarla Cumhuriyet kurulacağını düşünebilecek kadar basiretini kaybedenlerin, toplumun kabul ettiği en temel müşterek kavramların savunma hattında Cumhuriyet'i sulandırarak yıkım emellerini hayata geçirmeye çalışanların varlığının" herkesin malumu olduğunu savunarak "Bu güruhun sinsi faaliyetleri ne denli yoğun olursa olsun, teh...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Bayramı mesajında "Rakamlarla Cumhuriyet kurulacağını düşünebilecek kadar basiretini kaybedenlerin, toplumun kabul ettiği en temel müşterek kavramların savunma hattında Cumhuriyet'i sulandırarak yıkım emellerini hayata geçirmeye çalışanların varlığının" herkesin malumu olduğunu savunarak "Bu güruhun sinsi faaliyetleri ne denli yoğun olursa olsun, tehdit süslü kavramlarla ne kadar yakına gelirse gelsin; Cumhuriyetimizi yıkmaya, sıfatlandırmaya, başına numara vermeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Türk milletinin, kendisini sömürge yapmak isteyen işgalcilere karşı verdiği mücadeleyle bağımsızlığını elde ettiğini, kendi geleceği hakkında tek söz ve yetkinin yine kendisinde olacağına dair kararlılığını dünyaya gösterdiğini belirten Bahçeli, "bu muhteşem mücadele' sonucunda Cumhuriyet'in ilan edildiğini kaydetti. Tarihe mal olan bu muazzam milli iradenin 86. yıldönümünü hiç olmadığı kadar endişeli ve dört bir koldan sürdürülen tahriklerle karşılamış bulunduklarını ifade eden Bahçeli, "Nitekim modern çağın kolektif bilincinin ve son iki yüz yıla damgasını vuran devlet yapısının bir türü olan Cumhuriyetimiz, temelinden tahrip edilmek istenmektedir. Dün Cumhuriyet'in ilanına giden aşamalarda; milli mücadelenin karşısında durarak iktidara sahip olanların gaflet, dalalet ve hatta hıyanetinin aynısına bugün de şahit olunmaktadır. Cumhuriyet'in kurucu ve vazgeçilmez bütün değerleri meta haline getirilerek değersizleştirilmeye çalışılmaktadır" dedi.

Bozguncu ve ayrılıkçı taleplerin, sorumluluk mertebesinde bulunanlar tarafından hoş görüldüğünü ve bu durumun Cumhuriyet'in tahribine yol açtığını savunan Bahçeli, "Bir tarafta Cumhuriyet'i muhafaza etmek için kendisini feda eden vatanseverlere gösterilen vefasızlık, öbür tarafta Cumhuriyet'i yıkmak için güç birliği etmiş hainlerin alkışlarla karşılanması asla unutulacak ve affedilecek türden bir kusur değildir" görüşüne yer verdi.

"Milletimize olan inanç ve bağlılıklarında tarihsel sorunu olanlar, ellerine geçen ilk fırsatta Türk milletinin dağılıp, parçalanmasına yol açacak yıkım ortamını inşa etmekten geri durmamışlardır" diyen Bahçeli, milli mücadelenin her safhasında; sahip olunan manevi kuvvet ve direncin yegane kaynağının Türk Milletinin hayatiliğine ve ebediliğine olan inanç olduğunun unutulmamasını istedi. Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbalini kurtarmak ve hür yaşamak isteyen milletin doğrudan doğruya ruhundan doğan bir devlettir olduğunu ifade ederek "Türk Milletinin bağımsızlığını ve haysiyetini koruma esaslarının somutlaşıp ilam edildiği Cumhuriyet'in sonsuza kadar var olması her vatan evladının görevi ve amacı olmalıdır" dedi.

Bahçeli, mesajında şunları kaydetti:

"29 Ekim 1923 tarihinde alınan son ve kesin milli kararla; Türk milletinin bundan sonra hiç kimsenin tutsağı olmayacağı, mukadderatına kendisinin hakim olacağı, geçmişte olduğu gibi gelecekte de tam bağımsız yaşayacağı tereddüde mahal bırakmayacak bir biçimde açıklanmıştır.

Ancak, kudretini Türk milletinin birliğinden alan Cumhuriyet'in devamlılığına yönelik tahammülsüzlükler, ihanet odakları tarafından ısrarla devam ettirildiği bugünkü zaman diliminde bir vakıa haline gelmiştir.

Rakamlarla Cumhuriyet kurulacağını düşünebilecek kadar basiretini kaybedenlerin, toplumun kabul ettiği en temel müşterek kavramların savunma hattında Cumhuriyet'i sulandırarak yıkım emellerini hayata geçirmeye çalışanların varlığı hepimizin malumudur.

Bilinmelidir ki Türk milleti kurgulanan oyunun, meşum niyetin farkındadır.

Bu güruhun sinsi faaliyetleri ne denli yoğun olursa olsun, tehdit süslü kavramlarla ne kadar yakına gelirse gelsin; Cumhuriyetimizi yıkmaya, sıfatlandırmaya, başına numara vermeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

Türk milleti bu tuzakları bozacak cesaret ve azme ziyadesiyle sahiptir. Son günlerdeki milli heyecan ve uyanış bunun en bariz kanıtıdır.

Aziz milletimizin birliğinden ve beraberliğinden rahatsızlık duyanlara en anlamlı karşılık öncelikle, asırlardan beri katıksızlaşan kardeşlik hukukuna sahip çıkmakla gösterilebilecektir.

Bu çok anlamlı tarihin yıldönümünde, büyük ve necip milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün kurucu kahramanları ve şehitlerimizi şükran, minnetle anıyor, hepsine Yüce Allah'tan rahmet diliyorum." (ANKA)

(HH/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
title