Haberler

Bağdat: Suriye Dışişleri Bakanı Muallim'in Bağdat Ziyareti

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, İki Günlük Resmi Temaslarda Bulunmak Üzere Sürpriz Bir Şekilde Bağdat'a Geldi. 26 Yıl Aradan Sonra İlk Kez Üst Düzey Suriyeli Bir Yetkili, Bağdat'a Resmi Temas Gerçekleştiriyor.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, iki günlük resmi temaslarda bulunmak üzere sürpriz bir şekilde Bağdat'a geldi. 26 yıl aradan sonra ilk kez üst düzey Suriyeli bir yetkili, Bağdat'a resmi temas gerçekleştiriyor.

Şam yönetimi adına akşam saatlerinde Irak'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Suriye Dışişleri Bakanı El Muallim, özel uçakla yerel saatle 18.15'de (TSİ 17.15) Bağdat Havalimanı'na indi. Burada Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari tarafından karşılanan konuk dışişleri bakanı, daha sonra meslektaşıyla birlikte Dışişleri Bakanlığı konutuna geçti.

Uzun yıllar sonra Irak'a gelen ilk Suriyeli yetkili olan Velid El Muallim'in, temasları çerçevesinde ülkesinin Irak'a ilişkin siyasi ve toplumsal sürece yönelik katkılarını ileteceği kaydedilirken, Suriye'deki Iraklı mültecilerin durumunun da ele alınacağı öğrenildi. Suriyeli bakanın, yarın sabah başlayacak temasları çerçevesinde ilk etapta Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Başbakan Nuri El Maliki ve Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile görüşmesi öngörülüyor.

Öte yandan, Suriye Dışişleri Bakanının bu ziyareti, İngiltere Başbakanı Tony Blair'in yakın bir zaman önce ABD Başkanı George W. Bush'a, "Irak'ın istikrara kavuşması için Suriye ve İran'dan yardım alınmasını" önerdiği tarihten hemen sonra gerçekleşmesi dikkat çekti. Ziyaret, ABD Başkanı George Bush'un Ortadoğu politikasını değiştirme konusunda önemli bir adım olarak da değerlendiriliyor.

Önümüzdeki günlerde Irak Devlet Başkanı Celal Talabani de ABD Başkanı Bush ile sık sık karşı karşıya gelen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın davetlisi olarak Tahran'a gidecek. Talabani, göreve geldikten sonra resmi olarak ikinci kez Tahran'a gidiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title