Haberler

Bağdat: Irak'ta Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ünal Çeviköz Tarafından Cumhuriyetin Kuruluşunun 83. Yıl Dönümü Nedeniyle Bağdat'ta Verilen Resepsiyona, Terör Örgütü PKK Konuları Damgasını Vurdu.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ünal Çeviköz tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 83. yıl dönümü nedeniyle Bağdat'ta verilen resepsiyona, terör örgütü PKK konuları damgasını vurdu.

Çeviköz için veda niteliği taşıyan elçilik rezidansındaki resepsiyona, başta ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad olmak üzere, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile Iraklı siyasi otoriteler ve Bağdat'ta bulunan yabancı misyon temsilcileri katıldı. Resepsiyona ev sahipliği yapan Büyükelçi Ünal Çeviköz, Türkiye'nin her zaman Irak'ın yanında olduğun söylerken, Irak'tan örgüte yönelik atılan adımların Türkiye açısından tatmin edici bulunmadığını ifade etti.

Çeviköz, "Terör örgütü PKK'ya yönelik Temmuz ayından bu yana Irak'ta yeni gelişmeler oldu. Özellikle Cumhurbaşkanı Talabani ile o tarihlerdeki görüşmemizde, bize bir takım vaatlerde bulunuldu. Irak devlet organlarının, Irak devletinin PKK terörüne yönelik her türlü desteğin verileceği ifade edildi. Hatta PKK ile ilintili bazı siyasi partilerin kapatılacağı söylendi. Bunların bir kısmı kapatıldı, bir kısmı zaman içinde yeniden açıldı; ancak bugün gelinen noktada verilen vaatlerin yerine getirilmediğini görüyoruz. O nedenle Türkiye olarak Irak hükümetinin atması gereken daha çok adımlar olduğunu düşünüyoruz. Bu adımların daha fazla zaman gecikmeden atılmasını bekliyoruz" dedi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin PKK ile mücadele konusuyla ilgili geçtiğimiz günlerde "Şu an PKK ile mücadele edecek durumda değiliz" şeklindeki açıklamalarına da değinen ve bu konuyu Irak Dışişleri Bakanı'na direkt sorduğunu anlatan Büyükelçi Ünal Çeviköz, Irak Dışişleri Bakanı Zebari'nin Türk basınında sözlerinin yanlış aktarıldığını söylediğini ifade ederken, "Zebari'nin sözlerine inanmak istiyorum. Umarım doğrudur. Olay bize anlattığı şekildedir" diyerek sözlerini noktaladı.

Irak'taki görev süresini tamamlayan Bağdat Büyükelçisi Ünal Çeviköz, 29 Ekim resepsiyonu ile aynı zamanda Irak'a da veda etmiş oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title