Haberler

Bafra'nın Köylerinde Sağlık Taraması

Samsun'un Bafra İlçesinde, Halkımızı Bilinçlendirme Derneği (Ha-bi-der) Tarafından 2 Köy ile İkizpınar Beldesinde Hepatit B ve Hepatit C Taraması Yaptırıldı.

Samsun'un Bafra ilçesinde, Halkımızı Bilinçlendirme Derneği (HA-Bİ-DER) tarafından 2 köy ile İkizpınar beldesinde Hepatit B ve Hepatit C taraması yaptırıldı.

Bafra Nafiz Kurt Devlet Hastanesi'nde görevli Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Özcan Aydoğdu tarafından gerçekleştirilen sağlık taraması hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Yaşar Önbaş, ilaç firmalarından da destek alarak, Bafra ilçesine bağlı 2 köy ile İkizpınar beldesinde Hepatit-B ve Hepatit-C sağlık taraması yaptıklarını söyledi.

Hepatit B ve Hepatit C hakkında bilgi veren Dr. Özcan Aydoğdu, " Karaciğeri tahrip eder. Hastalığı erken saatte yakalamak ve önlemek için sağlık taraması yapıyoruz" dedi.

Yapılan sağlık taramasında 800 kişinin kontrolden geçirildiği ve sağlık sorunu olan vatandaşlara ilaç yardımı yapıldığı öğrenildi.

(NA-MAY-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title