Haberler

Azeri Hacıları Taşıyan Otobüs Devrildi

Sivas'ın Şarkışla İlçesi Yakınlarında Arabistan'dan Dönen Hacıları Taşıyan Azeri Otobüsünün Devrilmesi Sonucu 5 Kişi Öldü, Otobüste Bulunan 29 Kişi de Yaralandı

SİVAS'ın Şarkışla İlçesi yakınlarında Arabistan'dan dönen hacıları taşıyan Azeri otobüsünün devrilmesi sonucu 5 kişi öldü, otobüste bulunan 29 kişi de yaralandı. Yaralılar Sivas'taki hastanalerde tedavi altına alındı.

Arabistan'dan hac vezifesini yerine getirdikten sonra dönüş yoluna giren hacıları taşıyan 45 yaşındaki Asif Babayev yönetimindeki 90 DS 393 plakalı yolcu otobüsü, Şarkışla-Pınarbaşı karayolunun 22'inci kilometresindeki Dökmetaş köyü yakınlarında kontorlden çıkarak yolun sol taraındaki şarampole devrildi. Ters döndükten sonra yan yatarak durabilen otobüsün tavan kısmı da tamamen parçalandı.

Kazada araç içerisinde bulunan yolculardan Samet Ahmedov, Muharrem Kerimov ve sayıdı öğrenilenemeyen Solmaz isimli bir kadın olay yerinde, soyadı öğrenilemeyen Hacı Hanım isimli kadın ise kaldırıldığı Şarkışla Devlet Hastanesi'nde öldü. Yaralı olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen kimliği belirsiz bir kadın da hastanede yaşamını yitirdi.

Kaza yerine çok sayıda sağlık ekibi ve ambulans ile jandarma görevlileri ve sevil savunma ekipleri sevk edildi. Olay yerinde bulunan yaralılar ambulanslarla Şarkışla ve Sivas'ta bulunan hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

OTOBÜSÜN ALTINDA CESET ARANDI

Kazada tavan kısmı uçan ve otobüsün yan tarafına düşen otobüsün altında yeni ceset olabileceği ihtimali üzerine olay yerine çağrılan çekici yardımı ile otobüs yan yattığı yerden tekerlerinin üzerine kaldırıldı.

Tavan kısmı ise sivil savunma ekipleri ve görevlilerce kaldırılarak altında ceset veya yaralı bulunup bulunmadığına bakıldı. Hacıların dönerken beraberinde getirmiş olduğu zemzem suları ve Kuranlar ile özel eşyaları görevliler tarafından tek tek toplandı.

VALİ HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Yaralılara ilk müdahale Şarkışla Devlet Hastanesi'nde yapılırken ardından Sivas'taki hastanelere sevki yapıldı. Sivas Valisi Ali Kolat Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelerek yaralıları ziyaret etti ve durumları hakkında bilgi aldı.

Vali Kolat hacdan gelen kafilenin üzücü bir kaza geçirdiğini belirterek, Toplamda 34 yolcumuz vardı. 5 kişi maalesef hayatını kaybetti. 24 kişi tedavi görüyor 5 kişi ise ayakta tedavi gördü. Azerbaycan Konsolosluğu'na haber verdik. Oradan da görevller yarın ilimize gelecekler.

Şarkışla Kaymakamvekili Fethi Savran ise ilçedeki hastanede bulunan yaralıların durumları hakkında bilgi aldı. Kaymakan Savran, otobüsün Dökmetaş köyü yakınlarınad virajı almayınca şarampola devrildiğini ve kısa sürede görevlilerin olaya müdahele ettiğini söyledi.

YARALI İSİMLERİ

Kazada yaralanan hacıların bazılarının isimleri şöyle: Şoför Asif Babayev, Ilgar Muradov(30), Kamile Muradov(32), Mehdi Udaveryev (35), Emin Agayev(33), İbiş Aliyev(55), Kamil Akındov (44), Nazila İsrafilova (60), Hikmet Kerimov(33), Habib Akındov(19), Muhammed Nezetli(48), Tural Kadirov(27), Kifayet Ahmedov (53), Birza Baba (57), Sabihe Memedov (58), Arzu İslamova(59), Mehlep Sarıyev(37), Elnare Necefzade(38), Ahinov Gardaşan(46), Kiheyransa İsmailova (51), Yakup İkrazede(55), Simdar Alekerova(71) , Melehat Askerova(57). Ölenlerden ikisi ile diğer yaralıların kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title