Haberler

Ayvalık'ta 15 Temmuz Yıldönümünde Şehit ve Gaziler Unutulmadı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma ve Kutlama Etkinlikleri kapsamında; Ayvalık Kaymakamlık binası bahçesine yaptırılan 15 Temmuz mozaiğin açılışı yapıldı, ilçe şehitliği ile gaziler evlerinde ziyaret edildi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma ve Kutlama Etkinlikleri kapsamında; Ayvalık Kaymakamlık binası bahçesine yaptırılan 15 Temmuz mozaiğin açılışı yapıldı, ilçe şehitliği ile gaziler evlerinde ziyaret edildi.

Ayvalık'ta 15 Temmuz Futbol Turnuvası ile başlayan Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma ve Kutlama Etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor.

Bu kapsamda; Ayvalık Kaymakamlığı tarafından hazırlanan kutlama programı çerçevesinde, Kaymakamlık binası bahçesin duvarlarında hazırlatılan '15 Temmuz Destanı Köşesi' adını taşıyan mozole açılışı yapıldı.

Açılışta; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı'nın öncülüğünde; Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, daire amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu.

Açılışta konuşan Kaymakam Nazlı, geçtiğimiz yıl 15 Temmuz 2016 gününde Türk Milleti'nin maruz kaldığı darbe girişimini destansı bir mücadelesiyle bertaraf edilmesinin yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "Bizde bu yıldönümüne ait hazırladığımız program çerçevesinde bugün kaymakamlığımızın bahçesinde yatırdığımız mozaiğin açılışıyla etkinliklerimizi başlatmış bulunuyoruz. Bu mozaik çalışmasında 15 Temmuz darbe girişimi ve bu darbe girişimine halkın gösterdiği destansı direnişini duvara nakşetmek ve bu vesile ile de gelecek nesillerin ders almasını sağlamayı amaçladık. İnşallah milletimiz bir daha böylesi darbe girişimlerine maruz kalmayacaktır" dedi.

Mozaiğin açılışının ardından Kaymakam Nazlı ve beraberindeki protokol üyeleri Ayvalık Kabristanı'na geçerek buradaki Şehitlikte yatan şehitleri ettikleri dualarla ziyaret etti.

Oldukça duygusal anların yaşandığı Şehitlik ziyaretinin ardından Şehitler Camii'ne geçen protokol üyeleri 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitleri için okutulan Mevlid-i Şerif'e katıldı.

İlçe protokolünün şehitlik ziyareti sırasında Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve İlçe Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi Liderleri ve ilçedeki spor kulüplerinin U-12 takımları sporcularından oluşan bir grup, 'Gençler Asla Unutmaz' sloganıyla Cunda Adası'nda ikamet eden şehit Bilhayır Ödemişli'nin annesi Nevvare Kırcıoğlu'nu ziyaret etmeyi de ihmal etmedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
title