Haberler

Avrupa Şampiyonu Yasemin Adar, Balıkesir'in Gururu Oldu

(ÖZEL) Avrupa şampiyonu Yasemin Adar, Balıkesir'in gururu olduŞampiyonun evinde büyük sevinçAvrupa Güreş Şampiyonası'nda 75 kilo finalinden zaferle ayrılan 25 yaşındaki Yasemin Adar, memleketi Balıkesir'in ve ailesinin gururu oldu.

(ÖZEL) Avrupa şampiyonu Yasemin Adar, Balıkesir'in gururu oldu

Şampiyonun evinde büyük sevinç

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 75 kilo finalinden zaferle ayrılan 25 yaşındaki Yasemin Adar, memleketi Balıkesir'in ve ailesinin gururu oldu. Kızının Avrupa Şampiyonu olmasının ardından Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki evine Türk bayrağı asan baba Naim Adar, büyük bir gurur yaşadığını söyledi.

Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kilo finalinde Rus Alena Starodubtseva'yı 7-0'lık sonuçla yenen Yasemin Adar, şampiyon oldu. Türkiye'ye Avrupa Şampiyonası tarihinde kadınlarda ilk altın madalyasını kazandıran Adar, başta ailesi olmak üzere hemşerileri Balıkesirlilerde büyük mutluluk yarattı.

ONU ESKİ BİR ŞAMPİYON KEŞFETTİ

Fırıncılıktan emekli olan baba 53 yaşındaki Naim Adar, kızı Yasemin Adar'ın spor hayatını anlatırken, Bizim ailemizde güreşçi yok. Ancak güreşi ailece severdik. Yasemin, spora atletizmle başladı. Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi'nde atletizm takımındaydı. Atletizm sayesinde Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na girdi. Okuldayken Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde görev yapan eski Avrupa Şampiyonu Aslan Seyhanlı'nın da teşvikiyle Gençlik Merkezi'nde güreşe başladı. Kızımın başarısında Aslan hocamın büyük emeği ve katkısı var. Yasemin daha önce Balıkesir ve Türkiye Şampiyonu oldu. 2013'de Mersin'de yapılan 2013 Akdeniz oyunlarında mücadele etti ve 72 kiloda altın madalya kazandı. Şimdi Niğde'de beden eğitimi öğretmenliği yapıyor. Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü'nde güreşiyor dedi.

HEDEF OLİMPİYATLAR

Kızının Balıkesir'de herhangi bir güreş kulübü ya da başka kadın güreşçi olmaması nedeniyle Trakya Birlik Spor Kulübü'nün teklifini kabul ettiğini söyleyen baba Adar, sözlerini şöyle sürdürdü

Ben kızıma her zaman, Balıkesir'de de, gurbette de yurt dışında da olsun elimden gelen desteği verdim. Avrupa Şampiyonluğu'ndan sonra büyük sevinç duydum. Yasemin, Rus rakibini yenip, Avrupa Şampiyonu olarak adını tarihe yazdırdı. Kızımın şampiyonluğundan sonra ilk işim evime Türk bayrağı asmak oldu. Bu gururu ülkemle, vatandaşlarımla, yakınlarımla, arkadaşlarımla paylaşmak istedim. Bundan sonra hedefimiz Olimpiyat Şampiyonluğu olacak. Kızım zaten Akdeniz oyunlarında şampiyon olduğunda da Olimpiyat hedefini dile getirmişti. Bunu da başaracağına inanıyorum.

MAÇLARI AİLEDE KALP ÇARPINTISI YAPTI

Yasemin'in tüm müsabakalarını televizyondan izlediğini söyleyen baba Adar, Ukraynalı rakibiyle güreşirken 12-10 mağluptu. Sonra bir hamle yaptı 14-12'de maçı bitirdi. Ondan sonra açıldı, tüm rakiplerini çok rahat skorlarla yendi. Finali izlerken, heyecandan duramadım. Allah korusun, heyecan ve sevinçten kalp krizi geçirebilirdim dedi.

ABLASI VE YEĞENİNİ DE GURURLANDIRDI

Yasemin Adar'ın ablası Fatma Yıldız (29) ve yeğeni Naim Yıldız (5) da bu sevince ortak oldu. Yasemin'in şampiyonluğun ardından ablası ve çok sevdiği yeğenini telefonla aradığı ve özlem giderdiği öğrenildi. Abla Yıldız, Kardeşimle gurur duyuyorum dedi.

ANNE ÖZLEMİ

Yasemin Adar'ın annesi Ayşegül Adar'ın 2013'de vefat ettiği öğrenildi. Genç kız Facebook hesabında anne özlemini Keşke tüm anneler ölümsüz olsa mesajıyla ile profilinden paylaştı. Yasemin, yaptığı yorumda ise ... en önemlisi de insan o ana şefkatini arıyor diye yazdı.

MUHTAR'DAN ÖNEMLİ MESAJ

Yasemin'in başarısından sonra aileyi ziyaret eden Gaziosmanpaşa Mahallesi Muhtarı Şinasi Çağlı, Balıkesir olarak bazı değerlerimize sahip çıkamıyoruz. Bugün öğrendim ki Yasemin Trakya Birlik adına güreşiyormuş. Yasemin ailesinin çok kısıtlı imkanlarına rağmen büyük başarılara imza attı. Balıkesirli iş adamlarının, belediyelerin Yasemin'e destek olması gerekiyor. Keşke Yasemin güreş hayatını Balıkesir'de sürdürse, Balıkesir'de görev yapsaydı diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title