Haberler

Avrupa Konseyi PKK Teröristlerini Ağırladı

Türkiye'nin 1949'dan Beri Üyesi ve Kurucusu Olduğu Avrupa Konseyi'nin PKK'lıları Ağırlaması, Türk Makamlarının Büyük Tepkisine Yol Açtı.

AVRUPA Konseyi Genel Sekreteri Terry Davis, PKK militanlarını kabul ederek Öcalan’ın “zehirlenmesi” iddialarını görüştü. Türkiye’nin 1949’dan beri üyesi ve kurucusu olduğu Avrupa Konseyi’nin PKK’lıları ağırlaması, Türk makamlarının büyük tepkisine yol açtı.

Avrupa Konseyi Nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Daryal Batıbay, Davis’e “nota” çekerek, interpol tarafından aranan teröristlerin Avrupa Konseyi’nin en üst makamı tarafından kabul edilmesini sert dille kınadı. Batıbay, PKK’nın AB’nin “terör örgütleri” listesinde bulunduğunu, görüşmenin Ulus saldırısından bir gün sonra yapılmasının daha da anlamlı olduğunu belirterek, “PKK’yı cesaretlendirici ve kendi propagandası için kullanıcı olan bu tavrın açıklamaya muhtaç olduğunu” belirtti. Batıbay, Davis’e gönderdiği “sert mektubun” yanı sıra bizzat görüşerek tepkisini sözlü olarak da iletti. Batıbay’ın bu görüşmede “son derece ağır ifadelerde” bulunduğu öğrenildi.

ARANAN TERÖRİSTLER

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Terry Davis, bir süre önce İnterpol tarafından aranan kod adı Ahmet olan Gülabi Dere, kod adı Nujin olan Hacer Altınsoy ve kod adı Xebat Halfeti olan Abdullah Öcalan ile görüşmüş ve “konu hakkında farklı görüşlerin dinlendiğine” yönelikte bir “basın bülteni” yayınlanmıştı. Öcalan’ın “zehirlendiğine” yönelik bazı iddiaların ortaya atılmasından sonra Strasbourg’ta açlık grevi yapan bu kişilerin , “greve son vermesi” amacıyla böyle bir görüşmenin gerçekleştiği belirtilmişti.

Davis’in bu görüşmesi sonrasında, Avrupa Konseyi bünyesinde faaliyetlerini yürüten ve konseye üye olan ülkelere “habersiz ve ani” ziyaretler yapma hakkı bulunan “Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi” CPT, İmralı’ya giderek Öcalan’ın sağlık durumu ve bulunduğu koşulları incelemişti. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri’nin “başına buyruk” bu türlü tavırlarının, konsey üyesi olan diğer ülkelerin de tepkisini çektiği öğrenildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title