Haberler

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Bölüm Başkanı Mellado'dan Van Belediyesi'ne Ziyaret

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Bölüm Başkanı

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Bölüm Başkanı Diego Mellado, Van Belediye Başkanlığı'na ziyaret ederek Başkan Yardımcısı Fazıl Kaya ile görüştü.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Basın ve İletişim Yöneticisi Selda Paydak ile birlikte Belediye Başkanlığı'na gelen Diego Mellado, Fazıl Kaya'dan bilgiler aldı. Kent ve belediye çalışmaları hakkında Mellado'ya bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Kaya, Van'ın çok göç alan bir il olduğunu, bunun neticesinde tabii olarak sorunların yaşandığını dile getirdi. Sorunların çözümü için belediyenin üstün bir gayretle çalıştığını vurgulayan Kaya, bilhassa altyapı sorunu ile ilgili köklü çözümler üretildiğini ve artan nüfusa karşılık hizmetlerde bir sıkıntının yaşanmadığı belirterek, "Biz Van halkının refahı ve huzuru için çalışıyoruz. Van bölgede gelişimini ispatlayan bir örnek il olmuştur" dedi.

Diego Mellado ise, Avrupa Birliği sürecinde müzakereler yapan Türkiye'nin bir çok yerini dolaşarak incelemelerde bulunduklarını açıkladı. Mellado, "Sadece İstanbul veya Ankara değil, buralara da gelerek yapılan çalışmalara bizzat şahit olmak istedik. Van'da gördüklerim beni memnun etti" şeklinde konuştu.

(Eİ-MET-Y) 04.06.2008 20:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title