Haberler

Avrupa Kaplıcalar Birliği Genel Kurul Toplantısı Estonya'da Yapıldı

Estonya'nın Perna Kentinde, Avrupa Kaplıcalar Birliği (Espa) Tarafından Düzenlenen Genel Kurul'a Türkiye'den Katılan Sivas Kangal Balıklı Kaplıcaları'nın İşletmecisi ve Türkiye Kaplıcalar Birliği Basın Sözcüsü Fuat Ünsal, "Herkes Türkiye'yi Doktor Balıkların Ülkesi Olarak Biliyor" Dedi.

Estonya'nın Perna kentinde, Avrupa Kaplıcalar Birliği (ESPA) tarafından düzenlenen Genel Kurul'a Türkiye'den katılan Sivas Kangal Balıklı Kaplıcaları'nın işletmecisi ve Türkiye Kaplıcalar Birliği Basın Sözcüsü Fuat Ünsal, "Herkes Türkiye'yi doktor balıkların ülkesi olarak biliyor" dedi.

Estonya'nın Perna kentinde yapılan ESPA Genel Kurulu'na katılan Türkiye Kaplıcalar Birliği Basın Sözcüsü Fuat Ünsal, birliğe üye olan dünyadaki kaplıcaların genel kurulda tek tek tanıtıldığını söyleyerek "Sıra Türkiye'ye gelince 'Doktor Balıkların Ülkesi Türkiye' denilerek büyük övgüler aldık. Bu da bizi çok sevindirdi. Kangal ilçemizde bulunan Balıklı Kaplıcamız dünyaya mal olmuş bir kaplıca" şeklinde konuştu.

Macaristan'ın Hevis kentinde Avrupa Kaplıcalar Birliği'ne üye kaplıcalara yönelik düzenlenen bilimsel sempozyuma da katılan Ünsal, "Her gittiğimiz sempozyum ve toplantıda Kangal ilçesinde bulunan Balıklı Kaplıcamız büyük övgüler alıyor. Buranın bir tedavi merkezi özelliğini taşıması sebebiyle de doktor balıklarımız büyük merak uyandırıyor" derken, dünyada bulunan yüzlerce kaplıca sahiplerinin ve aynı zamanda işletmecilerinin katıldığı bilimsel toplantılarda Kangal Balıklı Kaplıcamız'dan övgü ile

bahsedilip de işin profesyonellerinden ve sağlık turizminin duayeni olan, aynı zamanda kaplıcayı da defalarca gören ve gezen özellikle yabancı bilim adamları tarafından da "örnek kaplıca" olarak gösterilmesine rağmen, yerelde ise tamamen kıskançlıktan ve istememezlikten kaynaklanan yıpratma kampanyasının resmi aktörlerinde kullanılarak linç kampanyasına döndürülmek istenmesi bizleri oldukça üzüyor. Buna rağmen şevklerinin kırılacağı yerde dünya harikası olarak kabul edilen Balıklı Kaplıca'nın günden güne

daha da geliştirilmesi için 20 yıldır sıfırdan alıp yaptığımız tesislere yenilerini eklemek istiyoruz" dedi.

Daha önce İsrail ve Almanya'da düzenlenen sempozyum ve kongrelere de Türkiye Kaplıcalar Birliği Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle ve Cumhuriyet Üniversitesi Dermotoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Özçelik'le birlikte katıldığını söyleyen Ünsal, kaplıca sektörüne en çok Almanya'nın eğildiğini ve Almanya'yı da kaplıcaları ile ünlü Türkiye'nin takip ettiğini ve Türkiye'de ki kaplıcalar içerisinde de Kangal Balıklı Kaplıca'nın sadece ülkemizin yıldızı değil dünyanın yıldızı bir kaplıca olarak kabul gördüğünü

de ifade etti.

Ünsal, 20 yıl önce sadece yerelde kullanılan, tıbben tedavisi mümkün olmayan sedef hastalığını tedavi ettiği bilinmeyen Kangal Balıklı Kaplıcası'nı dünyanın gündemine düşürmenin de Ünsallar A.Ş. ailesi olarak kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

(İG-GS-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title