Haberler

Aü'de "Hangi Dünya Düzeni?" Konferansı

Gazeteci-yazar Banu Avar, "Kimse Ben Türkçüyüm, Ben Solcuyum Ben Dindarım Demesin. Hepimizin Biraraya Gelme Zamanıdır" Dedi.

Gazeteci-yazar Banu Avar, "Kimse ben Türkçüyüm, ben solcuyum ben dindarım demesin. Hepimizin biraraya gelme zamanıdır" dedi.

Avar, Erzurum Güneş Vakfı tarafından Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen etkinlik kapsamında,"Hangi Dünya Düzeni?" konulu bir konferans verdi.

Konuşmasında, bir yerde üniversite kurulduğu zaman derhal içerilere birilerinin köşelendiğini ifade eden Avar, "Öğrenciler olarak sizin göreviniz köşelenenlerin kim olduğunu bulmaktır. Bakın ismi de köşe zaten. 5 üniversiteye Amerikan Corner açılıyor, biri sizin üniversiteniz. Yani buraya gelen herkesi Amerikanlaştırma projesidir. Amerikalılar'ın sizin için ne düşündüklerini bulabilirsiniz" diye konuştu.

2001 yılı itibariyle 3. Dünya Savaşı'nın başladığını iddia eden Avar, şunları kaydetti:

"Şu anda düğmeye basıldı. O birileri çıkıp 'halk devrimi', 'halk hareketiymiş' der. Bu adamlar, ilk hareketi sosyal paylaşım siteleri üzerinden başlatanlar, Google'nin Kuzey Afrika Pazarlama Müdürü, diğerleri küresel şirketlerin reklam şirketleridir. Şu an bunu Türkiye'de başlatmak üzere bir hareket vardır. Bunlar bana ulaştılar mesela. Bunların hepsi reklam şirketlerinde çalışıyorlar. Çok ilginç. Reklam şirketlerinden birtakım adamlar ortaya çıkacak ve özellikle iki yönde gençlik ve kadınlar üzerinde çalışarak, bir harekete girişecek ve yığınları sokağa dökecek. Sonra diyeceğiz ki 'halk sokağa döküldü'. Ama öyle olmayacak çünkü denetimli muhalefet deniyor bunun adına, kontrollü muhalefet."

Kültürümüzün değiştiğini hatta insanların aşk anlayışının bile değiştiğini dile getiren Avar, "Siz siz minisiz? Yoksa birer robot musunuz? Bunu sorgulayın.

'Hiçbir şeyle ilgim yok, politikayla da ilgim yok' diyorsanız birileri sizin kendi hayatınızda ciddi bir deprem yapıyor demektir ve farkında değilsinizdir" iddiasında bulundu.

Televizyon ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden insanların yönlendirilmek istendiğini ileri süren Avar, şöyle konuştu:

"Birilerinin elinde bu iş. 3. Dünya Savaşı başladı ve küresel sermaye birbiriyle boğuşuyor. Bir şirketler savaşı bu aslında. Bunu anlamayalar halk hareketi sandı. Aslında öyle değil. Orada küresel sermaye içerisinde bir boğuşma yaşanıyor. Şii, Sünni ayrımı Bahreyn ve Suudi Arabistan'a sıçramış durumdadır. Daha sonra sıçrayacağı yer de Kürdistan'dır. Yani Irak'ın kuzeyindeki yeri kastediyoruz. Buraya sıçradığı andan itibaren Türkiye ciddi tehdit altına girecektir. Çünkü tıpkı Libya'dan kaçanların Tunus'a sığındığı gibi mezbahaya dönmüş olan bir coğrafyadan kaçanlar bize gelecektir. Bizim doğu sınırımız perişan olacaktır. Bunlarla birlikte girecek olan Peşmerge ajanları da buranın bölünmesini gündeme getirecektir"

Hükümetin birçok fabrikayı, birimi sattığını ve GAP'ı da satmayı düşündüğünü iddia eden Avar, "Kimse ben Türkçüyüm, ben solcuyum ben dindarım demesin. Hepimizin bir araya gelme zamanıdır. Ülkenin en değerli şeyleri satıldı. Bu hükümet GAP'ı da satmayı düşünüyor, sularımızı da. Gözler tabii ki Erzurum'da. Yahudi mühendisleri bir grup, Palandöken'den hiç inmiyor" iddiasında bulundu.

Fırat ve Dicle'nin çıktığı yerin Palandöken olduğunu belirten Avar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın en stratejik bir şehrinde yaşıyorsunuz. Şu an bütün dertleri, burada yapılan su kongreleriyle Palandöken'i hedefliyor. Eğer Palandöken'deki Fırat ve Dicle su kaynaklarını ele geçirebilirlerse; biz fakir onlar zengin olacak. Çünkü 2015 yılı itibariye bütün arabalar elektrikle çalışacak. Elektrik üretilmesi için de su lazım. İşte HES hikayeleri de buna bağlı. Bunu ele geçiren küresel şirketler trilyonlarca dolara konacak"

- ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ANLIK ALTIN FİYATLAR! Bugün (9 Mayıs) çeyrek ve gram altın kaç TL? Kapalı Çarşı altın fiyatları ne kadar? Yeni randevu sistemi ne? Hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir, ne zaman başlayacak? ASLI HÜNEL İLE GELİN EVİ CANLI İZLE! Gelin Evi son bölümde neler oldu? 8 Mayıs... YALI ÇAPKINI SON FRAGMAN CANLI İZLE! Yalı Çapkını 69. bölüm fragman FULL İZLE! #127916 SON DAKİKA: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI! 36 bin sağlık çalışanı alım başvuru kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? 10 MAYIS BİM AKTÜEL ürünler kataloğunda neler var? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Doğal Taşların Özellikleri ve Faydaları: Hangi Kristal Ne İşe Yarar? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman 2024? MEB BİLSEM sınav belgesi yayınlandı mı? Sonuç tarihi ne zaman açıklanacak? ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT NASIL OLACAK? Mülakat değişti mi, ne olacak? Anneler günü anlamlı sözler! #128144 Anneler günü için anlamlı ve kısa mesajlar neler? Mülakat sistemi kalkacak mı? MEB öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi nedir? Trafik haftası ne zaman 2024? Trafik haftası hangi hafta, ayın kaçında? Öğretmen atamalarında mülakat değişiyor mu? Öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi ne olacak? İŞKUR en çok açık olan meslekler neler? #128204 Türkiye'de en kolay iş bulunan meslekler hangileri? Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Sosyal yardım mayıs ayı ödemeleri yattı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title