Haberler

Ata Sporumuz Cirit Yok Oluyor

Ata Sporumuz Ciridin, Maddi İmkansızlıklar Nedeniyle Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya Olduğu Bildirildi.

Ata sporumuz ciridin, maddi imkansızlıklar nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Cirit, bir diğer deyimle Çavgan, Türklerin yüzyıllardan beri oynadıkları bir ata oyunu. Türkler, Orta Asya'dan Anadolu'ya bu atlı oyunu da dolu dizgin beraberlerinde getirmişlerdi. Ancak günümüzde bu ata oyuna gösterilmeyen ilgi nedeniyle sayıları gün geçtikçe azalan atlı spor kulüplerinin tek tek kapanmasına neden oluyor. Cirit oyunu, duyarlı bazı belediye başkanları tarafından, ilçe ve beldelerinde yapılan festival, şölen ve şenliklerde düzenledikleri cirit gösterileriyle ayakta tutulmaya çalışılıyor.

Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesine bağlı Döğer beldesinde geçtiğimiz günlerde yapılan ve bu yıl 5. kez düzenlenen Kültür ve Turizm Şöleninde, Uşak Geleneksel Atlı Spor Kulübü'nün cirit gösterisi vatandaşlarla buluşturuldu.

Her yıl düzenlenen şölenlerin tümünde cirit gösterileri yapıldığını söyleyen Döğer Belediye Başkanı Ömer Güngör, bu sayede ata sporumuz ciride, destek sağlamaya çalıştıklarını söyledi. "Atalarımızın vazgeçilmez oyunlarından bir tanesi olan ciridin, Türkiye'de yok olmaması adına belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz" diyen Başkan Güngör, "Cirit gösterilerimizi komşu ilimiz Uşak'taki kulüplerden talep ediyoruz. Hem o kulüplere destek olmak hem de şölenimize katılan vatandaşlarımızı ata sporumuzla buluşturuyoruz. Bundan sonrada yapılacak tüm şölenlerimizde, cirit gösterilerinin yapılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

(MD-SÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title