Haberler

Aslanapa'nın Ortaca Köyü'ne Kitap Evi

Kütahya Belediye Başkanlığı Kent Konseyi Kadın Meclisi, Aslanapa İlçesine Bağlı Ortaca Köyünde Muhtarlık Tarafından Tahsis Edilen Bir Odanın Kütüphaneye Çevrilmesini Sağlayarak, 'Türkiye Okuyor" Kampanyasına Destek Verdi.

Kütahya Belediye Başkanlığı Kent Konseyi Kadın Meclisi, Aslanapa ilçesine bağlı Ortaca köyünde muhtarlık tarafından tahsis edilen bir odanın kütüphaneye çevrilmesini sağlayarak, 'Türkiye okuyor" kampanyasına destek verdi. Bugüne kadar "Türkiye okuyor" Kampanyası başlayalı çok önemli açılışlar yapıldığını, ama bunların en anlamlısının bugün yaşandığını ifade eden Vali Şükrü Kocatepe, "Türkiye okuyor kampanyasının köyümüze yansıyan hizmetini Kent Konseyi Kadın Meclisimiz gerçekleştirdiler" dedi.

Açılışta öğrencilere de seslenen Vali Kocatepe, "Okumak, biliyorsunuz öğrenmenin temeli, insan hayatı boyunca öğrenmek zorunda. Sizlerin okuma konusunda çok daha duyarlı, dikkatli olmanız gerekiyor. Maalesef günümüzde bizi okumadan uzaklaştıran televizyon, bilgisayar ve oyunlar var. Bunlara aldanmamak gerekiyor. Eğer gelecek hayatımızın daha iyi olmasını istiyorsak ve özellikle Atatürk'ün bize gösterdiği hedefe, çağdaş uygarlık düzeyine erişmek istiyorsak çalışmamız gerekiyor. Bunun içinde sizlerin yaşında okumak gerekiyor. Bu nedenle bu kampanya çerçevesinde destek veren ve buranın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açılışa, Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkan Yardımcısı Nejat Özturan, Aslanapa Kaymakam Vekili Mustafa Akgül, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Akkaya, İl Genel Meclis Başkanı Kamil Saraçoğlu, Aslanapa Belediye Başkanı Asaf Akar, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve köy halkı katıldı.

Ortaca İlköğretim Okulunda incelemelerde de bulunan Vali Şükrü Kocatepe, öğrencilere futbol topu, kitap evine de kitap hediye etti.

(EFE) 07.05.2008 15:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title