Haberler

"Ashley Tedavisi" Talebi İçin Etik Kurul Oluşturuldu

Ankara'da Yaşayan Evren Ailesinin, Engelli Çocukları Umut Mert'e 'Ashley Tedavisi' Uygulanması Talebi Üzerine Sağlık Bakanlığınca Etik Kurul Oluşturuldu.

Ankara'da yaşayan Evren ailesinin, engelli çocukları Umut Mert'e ''Ashley tedavisi'' uygulanması talebi üzerine Sağlık Bakanlığınca Etik Kurul oluşturuldu.

Umut Mert'in annesi Füsun Evren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi ve kendisinin, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM ve Sağlık Bakanlığına dilekçe ile başvurduklarını ve gönderdiğimiz dilekçelere cevap geldiğini bildirdi.

Evren, ''Sağlık Bakanlığından gelen cevapta, talebimizin araştırmalar yapılarak değerlendirileceği yazıyor. Etik Kurul oluşturulmuş. Şimdi, sonucu heyecanla bekliyoruz'' dedi.

Füsun ve Göksel Evren çiftinin, engelli çocukları Umut Mert'e ''Ashley tedavisi'' uygulanması için gönderdikleri dilekçeye, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin Büyükkayıkçı imzasıyla gelen cevap yazısında, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığının 2 Nisan 2007 tarihli yazısı ekinde bakanlığa intikal eden, ''serebral palsi teşhisi konulan 13 yaşındaki Umut Mert Evren'in büyümesinin durdurulması'' talebini konu alan 27 Mart 2007 tarihli dilekçenin incelendiği belirtildi.

Yazıda, ''Ancak bu uygulamanın ülkemizde yapılıp yapılmayacağına ilişkin olarak konunun bilimsel ve hukuki yönlerinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede, gerekli değerlendirme çalışmaları başlatılmış olup, söz konusu çalışmalar sonuçlandığında tarafınıza ayrıntılı bilgi verilecektir'' denildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title