Haberler

Asala Terör Örgütünü Kınamak İçin Kendini Yakan Ermeni Vatandaş Iğdır'da Anıldı

ASALA terör örgütünün eylemlerini protesto etmek amacıyla kendini yakan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Artin Penik, Iğdır'da anıldı.

ASALA terör örgütünün eylemlerini protesto etmek amacıyla kendini yakan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Artin Penik, Iğdır'da anıldı.

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) tarafından düzenlenen programda, ASALA terör örgütünün, 7 Ağustos 1982 yılında Esenboğa Havalimanına yönelik saldırısını protesto etmek amacıyla 10 Ağustos'ta, Taksim meydanında, üzerine benzin dökerek kendini yakan ve kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra hayatını kaybeden Ermeni asıllı Türk vatandaşı Penik anıldı.

ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, dernekte düzenlediği toplantıda, ASALA terör örgütünün yapmış olduğu katliamları protesto etmek amacıyla kendini yakarak protesto eden Ermeni asıllı Türk vatandaşı Artin Penik'i minnetle andıklarını söyledi.

Gülbey, şöyle konuştu:

"ASALA terör örgütünün, 7 Ağustos günü Esenboğa Havaalanı'nda 8 kişinin öldüğü ve 72 kişinin yaralandığı saldırı sonrasında, örgüte tepki olarak kendisini Taksim meydanında yakan Artin Penik'i, yaptığı eylemin bir minnettarlığı olarak burada saygıyla anıyoruz. Bu eylemiyle Penik, insancıl duyguları ön plana çıkarmış ve terör olaylarına karşı onurlu bir eylem sergilemiştir. Artin Penik'in ölüm yıldönümü olması vesilesiyle, ASALA terör örgütünün şehit ettiği Türk diplomatlarını saygıyla ve rahmetle anıyor, söz konusu Ermeni terör örgütünü şiddetle kınıyoruz. "

- IĞDIR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title