Haberler

Artvin 3 Yolcu Valizinden 1547 Adet Tarihi Eser Çıktı

Artvin'de durdurulan bir yolcu otobüsünde yapılan aramada, 3 yolcuya ait valizlerde, aralarında sikke ve küçük insan ve hayvan heykellerinin de yer aldığı 1547 adet tarihi eser ele geçirildi.

Artvin'de durdurulan bir yolcu otobüsünde yapılan aramada, 3 yolcuya ait valizlerde, aralarında sikke ve küçük insan ve hayvan heykellerinin de yer aldığı 1547 adet tarihi eser ele geçirildi. Artvin İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, Arhavi ilçesinden Sarp Sınır Kapısı istikametine doğru seyir halinde olan bir yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüste yolculardan E.P., M.N. ve İ.S.'nin valizlerinde yapılan aramada farklı dönemlere ait 1293 adet altın, bronz veya gümüş olduğu değerlendirilen sikke, 7 adet bronz veya gümüş olduğu değerlendirilen küçük insan ve hayvan heykelleri, 92 adet altın, bronz veya gümüş olduğu değerlendirilen yüzük, 87 adet takı ve süs eşyası, 45 adet cam ve taş olduğu değerlendirilen takı ve süs eşyası, 3 adet kolye, 7 adet altın, bronz veya gümüş olduğu değerlendirilen bilezik ile çeşitli parçalarla birlikte birlikte toplamda 1547 adet tarihi eser niteliği olduğu değerlendirilen eşya ele geçirildi. Olayla ilgili E.P., M.N., ve İ.S. gözaltına alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Artvin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title