Haberler

Arthur Zıco'dan Önemli Açıklamalar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Sarı-lacivertli Kulübün Avrupa'daki İlk Tecrübesi Olduğunu ve Çok Büyük Başarılara Birlikte İmza Atacaklarına İnandığını Söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Sarı-lacivertli kulübün Avrupa'daki ilk tecrübesi olduğunu ve çok büyük başarılara birlikte imza atacaklarına inandığını söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, FB TV'de yayınlanan 'Stüdyo Futbol' programında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'de ve Fenerbahçe'de olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Brezilyalı teknik adam Zico, "Bana bu ülkede, böyle bir takımda çalışma fırsatı verdiği için Fenerbahçe yönetimine teşekkür ediyorum. Avrupa futbolundaki ilk tecrübem ve önümüzdeki zamanlarda da çok büyük başarılara birlikte imza atacağımıza inanıyorum" diye konuştu. Avrupa'daki ilk tecrübesi olması dolayısıyla kendisine 'stajyer teknik adam' yakıştırmaları olduğunu dile getiren Zico, "Buradan şunu söylemeliyim ki Fenerbahçe yönetimi, camiası riske girmemiştir, kumar oynamamıştır. Futbol bilgisi bakımından dünyada ünlü, dünyada etkili isimlerle çalışmış bir teknik direktörü göreve getirmiştir" ifadelerini kullandı.

Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar ile oynanan ilk maç öncesi rakibin yeterince analiz edilmediği ve futbolculara bilgi aktarılmadığı yönünde basındaki iddialar ile ilgili olarak Zico, "Biz AZ Alkmaar maçı ile ilgili analizlerimizi yaptık ve onların ne bakımdan güçlü, ne bakımdan zayıf olduklarını konuştuk, futbolcularımıza aktardık. Futbolda daha az hata yapan kazanıyor. Analizler her zaman sahada karşılığını bulamayabiliyor. Fenerbahçe her zaman kazanmak zorundaymış gibi gösteriliyor. Fenerbahçe de kaliteli, ama her zaman kazanamayabilir. AZ Alkmaar'ı Hollanda'da yenecek gücümüz var" dedi. AZ Alkmaar karşısında rövanş maçında alacakları galibiyetin Fenerbahçe'yi üst tura çıkaracağını belirten Zico, "Yüzde 49 bizim, yüzde 51 onların tur şansı var diyebiliriz. Bizim alacağımız galibiyet bizi üst tura çıkaracak. Baktığımızda Hollanda'da kazanacak bir kadromuz var. AZ Alkmaar'ın kendi sahasında maç kaybetmeyeceğinin de garantisi yok. İstediğimiz oyunu sergileyebilirsek ve bitirici vuruşları başarabilirsek AZ Alkmaar maçından galibiyetle ayrılacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"ALEX'İN FENERBAHÇE'YE KAZANDIRDIKLARI ORTADA"

AZ Alkmaar ile oynanan ilk maçta Sarı-lacivertli taraftarların tepki gösterdiği Brezilyalı yıldız Alex'in kendisine yapılanı hak etmediğini düşündüğünü kaydeden Zico, "Alex'in neler yapabileceğini, neler yaptığını, kapasitesini taraftarlar da izleyenleri de çok iyi biliyor. Taraftarın her şeye hakkı olsa da, ben Alex'in yapılanı hak etmediğini düşünüyorum. O'nun Fenerbahçe'ye kazandırdıkları açıkça ortada. Ben protestonun taraftara bir şey kazandırmayacağını düşünüyorum.Bu noktada Alex'e sabırlı olmak gerekiyor. Saha içerisinde sakatlıktan yeni çıktı ve halen sakatlık dönemini tamamen atlatma dönemini sürdürüyor. Bir futbolcuya hassas davranıp, desteği ihtiyaç duyduğunda destek vermek gerekiyor" dedi.

Alex'in sakatlık olmadığı sürece sahada olmasını doğru bulduğunu belirten Zico, "Doktorlarımızın verdiği olumlu rapor doğrultusunda sürekli sahada tutacağım. Alex, Perşembe günü de güzel oynayacak ve maçı kazanmamıza yardımcı olacak" ifadelerini kullandı.

Göreve başladığından bu yana Fenerbahçe'de en çok üzüldüğü maçın Kiev'de Dinamo Kiev'e yenildikleri Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı, en sevindiği maçın ise Galatasaray'ı yendikleri derbinin olduğunu ifade eden Zico, "Dinamo Kiev maçını kaybetmememiz gerektiğini düşünüyorum. Hakem hatalarından dolayı biz o maçta mağlup olduk. Sayılmayan bir golümüz vardı, Serkan'ın yanlış verilen kırmızı kartı vardı. İnsan işleri düzgün yapıp iyi oynayıp kaybedince üzülüyor. En fazla sevindiğim maçlardan biri Galatasaray maçı diyebilirim. Fenerbahçe'nin başında Türkiye'deki en büyük derbiyi kazanmak, beni çok mutlu etti. İlk derbilerimden birini, Dünya'nın en büyük derbilerinden birini kazanmak, teknik direktör ve insan olarak beni çok mutlu etti. Bir de Eintracht Frankfurt ile berabere kaldığımız, UEFA Kupası'nda üst tura çıktığımız maçtı. Bu maçtaki istek, hırs, azim beni çok mutlu etmişti" ifadelerini kullandı. Yeterli performansı gösteremediği için eleştirilen Brezilyalı oyuncu Deivid'ın şansız olduğunu, ama daha iyi olacağını düşündüğünü belirten Zico, Kezman'ın da saha içerisinde biraz daha sakin ve sabırlı olması gerektiğini, bu oyuncunun sinirini durdurmayı başarması halinde çok daha iyi olacağını kaydetti.

"HAKEM HATALARI HEP BİZİM ALEYHİMİZE OLMAYA BAŞLADI"

Hakemlerle ilgili de değerlendirmede bulunan Zico, "Bizim lehimize verilen hakem hatasıyla kazandığımız hiçbir maç yok, ama hakem hatasıyla kaybettiğimiz maçlar var. Herkes işini biraz daha düzgün yaparsa her şey daha iyi olur. Ben hiçbir hakemin Fenerbahçe'ye karşı olduğuna, Fenerbahçe aleyhine karar vermek için sahaya inanmıyorum ve inanmak istemiyorum. Ancak hatalar hep bizim aleyhimize olmaya başladı. İnsanın canını sıkan nokta da bu açıkçası. Sahada verilen kararlar daha dikkatli verilirse olayların daha iyi olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Başkan Aziz Yıldırım ve yönetimin kadro tercihleri ve diğer konularda işlerine müdahale ettiği yönünde basında çıkan yorumlara tepki gösteren Zico, "Başkanımızın hiçbir zaman işime karışma gibi girişimi olmadı ve olmayacağını da biliyorum. Bu olduğu zaman ben olmayacağım, ben giderim. Ne başkanımız ne de herhangi biri işime karışmadı. Teknik konularda sorumluluk benimdir. İdari konularda sorumluluk başkanımızın ve yönetimindir. Onlar işlerini çok iyi yapıyor. Bana da güveniyorlar. Benim de işimi yapacak tecrübem ve kendime, ekibime, oyuncularıma güvenim var. Zaman zaman fikir alışverişi yapıyoruz, görüşlerimizi paylaşıyoruz ama sadece o kadar" dedi.

'Brezilya 2. Ligi'nde JFZ isimli bir kulübünüz var ve başkanlığını yürütüyorsunuz. Hiç teknik direktör görevden aldı mı başkan olarak?' şeklindeki soruya Zico, "10 senedir bu takımın sahibiyim ve başkanlığını yapıyorum. Bu süre içerisinde benim yapmam gereken bir başkan olarak teknik direktör ve futbolcularıma en iyi çalışma imkanını sunmak ve profesyonel ortamlarda çalışmalarını sağlamak. Tüm bu imkanlara rağmen eğer teknik direktör başarı getiremiyorsa görevden alınabilir. Sezon ortasında teknik direktör değişimi çok zorunlulukla olmadığı sürece tercihim değil. Profesyonel olarak çalışma imkanı verildiği halde başarılı olunmuyorsa tabiki değişim yapılabilir" ifadelerini kullandı.

Brezilya'da spor bakanlığı yaptığı dönemde futbol yasası çıkardığının hatırlatılması ve Türkiye'de böyle bir yetkisi olsa şu an ilk hangi konuda böyle bir yasa çıkaracağının sorulması üzerine Zico, "Böyle bir gücüm olsaydı ilk yapmak isteyeceğim şey, seyircisiz futbol oynama kararlarını tamamen ortadan kaldırmak olurdu. Seyircisiz futbolun tadı yok, olmaz. Seyircisiz futbol tanımlanamaz diye düşünüyorum. 5-10 kişi yüzünden 40-50 bin kişi cezalandırılıyor. Ben bunu büyük bir haksızlık olarak görüyorum" şeklinde cevap verdi.

(İY-İY-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title