Haberler

Arınç: Memleketi Bölmek İsteyen, İhanet İçinde Olanlar Var

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç daha sonra İznik İlçesi'ne bağlı Boyalıca Beldesi'ne gitti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç daha sonra İznik İlçesi'ne bağlı Boyalıca Beldesi'ne gitti. Burada vatandaşlara seslenen Arınç, ülkenin birlik ve bütünlüğü bozmak isteyenlerin olduğunu ancak her zaman ellerinin boş çıktığını söyledi. Arınç, "Acılar çekiyoruz. Zaman zaman teröristlerin kalleşçe saldırılarında şehit olan askerlerimiz bize gözyaşı döktürüyor. Memleketi bölmek, parçalamak isteyen ihanet içerisinde olanlar var. Onlarla hükümet ve millet olarak mücadele ediyoruz. Ancak hiçbir zaman ümitsiz olmadık" dedi.

HAS PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANINA 'ASLANIM BENİM'

Konuşmasında, toplantıda bulunan Boyalıca Beldesi'nin Has Partili Belediye Başkanı Ali Çil'e 'kaç bin kilometre yol yaptık? Madem belediye başkanının hasısın söyle bakalım kaç bin kilometre yol yaptık?' diye sordu. Has Partili Belediye Başkanı Çil'in '15 bin kilometre yaptınız' yanıtına memnuniyetle karşılayan Arınç, "Erbakan Hocam derdi ki rahmetli, Allah cennetine koysun, 'hasmın şahadeti, en makul şahitliktir' Ancak Çil bizim hasmımız değil kardeşimiz. Ama parti olarak rakibiz. Rakibimiz diyor ki '15 bin kilometre yol yaptınız' Aslanım benim. Güzel işler yapan, milletin duasıyla ayakta duran hükümetimiz var. Toplar, tüfekler, balyozlar, kafesler bir tarafa milletin duası bizi ayakta tutuyor. Bütün tuzaklar boşa çıkıyor. Çünkü milletimiz bize dua ediyor" diye konuştu.

SAĞ PARTİLER, SAĞ-SOL PARTİSİ HALİNE GELMİŞ

Seçim yaklaşırken bir seçmenin oy vermeden önce bütün partilerin geçmişine ve yaptıklarına bakması gerektiğini ifade eden Bülent Arınç, "Ben seçmen olarak bütün partilerin sicillerine bakarım. Sabıkaları var mı yok mu bakarım. Kim hizmet etmiş, kim laf etmiş onlara bakarım. Çünkü bu aralar, geçmişte '6 defa gittim, 7 defa geldim' diyen insanlar sağ siyaset yaptıklarını söylüyorlardı. Bakıyoruz CHP ile birlikteler şimdi. Bütün adayları, babaları telefon etmiş, koymuşlar. Sağ parti, sağsol parti haline gelmiş. Seçime giderken 'ya şundadır, ya bunda' demeyeceğiz. Kim doğru ona bakacağız. Şu anda 2-2, 5 parti var ki Ak Parti iktidar partisi olarak görülüyor. 16 parti giriyor seçimlere. Ancak bunların bir kısmının sadece tabelaları var. Kimdir, neyin nesidir, genel başkanı kimdir? Has Parti'yi ayrı tutuyorum. Öyle isimler var ki hiçbiriniz tanımazsınız. Milliyetçi Muhafazakar Parti, Doğruyol Partisi. Doğruyol Partisi kapatıldı ama birisi tutmuş aynı ismi almış, üç tane de aday göstermiş seçime giriyor. Herkes biliyor ki Ak Parti olmazsa CHP olur. MHP koalisyonu olur. O olmazsa geçmiş dönemlere döneriz. Mesele Ak Parti'yi yıkmak değil. Ak Parti kötüyse, onun yerine gelecek iyiyi bulmakta. Eğer siz onun yerine gelecek bir iyiyi güçlü hale getirmemişseniz veya öyle bir parti yoksa 'yıkılsın bu dünya' diyemeyiz. Orhan Gencebay türküsü değil, bu memleket" dedi.

BİZ 2-0 ÖNDEYİZ

Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz 2-0 öndeyiz. Yaptıklarımız var. Yapmakta olduklarımız var. O zaman millet, 'Bunlar daha fazlasını da yapar' diyor. X partisi ise istediği kadar 'ben yapacağım, atacağım, satacağım' desin, geçmişte hayır namına yaptığı bir şey yok. Bir örnek yok. 'Nasıl bundan sonra yapacak?' derseniz her gün fikir değiştiren insanların partisiyle, hiçbir birikimi olmayan insanların partisiyle nereye gidecek ve ne yapacağız? Dolayısıyla kumar oynamıyoruz. Seçime gidiyoruz. Ülkenin kaderine oy kullanacağız. "

Bursa, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title