Haberler

Ardahan Valisi Cebiroğlu'ndan Memurlara ve Çobanlık Yapmayanlara Sert Uyarı

Ardahan'da 'Dünya Çevre Günü' Nedeniyle Düzenlenen Etkinliğe Katılan Vali Selim Cebiroğlu, 'Sabah Sekiz, Akşam Beş Diyen ve İşini Gevşeten Memurun İstifa Etmesi Gerektiğini' Söyledi.

Ardahan'da 'Dünya Çevre Günü' nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Vali Selim Cebiroğlu, ''Sabah sekiz, akşam beş diyen ve işini gevşeten memurun istifa etmesi gerektiğini'' söyledi.

'Dünya Çevre Günü' nedeniyle Ardahan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Dünyada çevre sorunlarının artık tüm insanları tehdit eder hale geldiğini belirten İl Çevre ve Orman Müdürü Faruk Köksoy, "Başta su kirliliği olmak üzere, katı atıklar ve hayvan gübreleri Ardahan için çevre sorunu oldu. Bunlar arasında hayvan gübresini ekonomik bir potansiyel olarak da değerlendirmek gerekiyor. Dünyada doğal orman alanları arasında Ardahan'da bulunan sarıçam çok önemli yere sahiptir. Bize ait olan bu değeri korumalı ve kollamalıyız" dedi.

Programa katılan Ardahan Valisi Selim Cebiroğlu, ''Göbekli müdür istemiyorum, bir an önce göbeklerinizi eritin. Aksi taktirde işlere ayak uyduramazsınız. İşlere ayak uyduramayan müdür de istifa etsin'' diye espri yaptı.

Vali Cebiroğlu, gazetecilerin ''Yürüyüşe ayak uyduramayan müdür istifamı etsin'' sorusu üzerine, "Bu gazeteciler böyledir. On şey söylersiniz içerisinden cımbızla bir şeyi alır yazarlar. Tabi biz espri yapıyoruz" dedi.

Esprilerin ardından Vali Cebiroğlu, "İnsanın ruhu kirlendiği zaman çevresi de kirleniyor. Gelişmiş ülkelerde gizli, gelişmemiş ülkelerde açık çevre kirliliği vardır. İnsana saygısı olmayan çevreye de saygısı olmaz. Mesele kendimize saygı ve sevgi meselesi. Onun için çevremizi temiz tutmalı. Yapacağımız işleri de haz duyarak yapmalıyız. Sabah saat sekiz, akşam saat beş deyip işimizi gevşetmemeliyiz. Böyle yapan devlet memuru varsa anında onuruyla istifa etsin. Çekip gitsin. Gelin el birliği ile Ardahan'ı daha güzel yerlere taşıyalım. Geçmişi bırakalım. Bugünden başlayalım" diye konuştu.

Çevre ile ilgili sinevizyon gösterisinin ardından program Ardahan merkeze bağlı Ağzıipek köyü merasında devam etti. Burada ağaç dikimi yapan Vali Cebiroğlu, Ağzıipek köyü muhtarı Ahmet Bilgili ile sohbet etti. Sohbetleri sırasında köy muhtarının ileriki yıllarda ağaçlandırma nedeniyle köy arazisinin azalacağını söylemesi üzerine sinirlenen Vali Cebiroğlu, "Ben onu bunu bilmem. Sen doğmamış çocuğa don biçiyorsun. Ben onu bunu bilmem, buraya iyi bakacaksın" şeklinde konuştu.

Köyde çoban olmadığı için Iğdır'dan gelen çobanların hayvanları otlattığının hatırlatılması üzerine Vali Selim Cebiroğlu, "Iğdırlı göçerler gelip Ardahan'da çobanlık yapıyor. Neden bizim gençlerimiz yapmıyor. Onlara verdiğiniz parayı kendiniz alın. Çobanlık yapanlara burada kız mı vermiyorlar. Onun için mi çobanlık yapan yok. Gerekirse bir ilin valisi olarak köydeki işsiz gençleri çobanlığa heveslendirmek için birkaç gün çobanlık yapalım. Desinler ki vali bile çobanlık yapıyor, biz niye yapmayalım. Eğer bu yöntemle de çobanlığa heveslenmezlerse artık yeşil kartlarını iptal edelim. Çobanlık yapmıyorsa demek ki durumu iyi. Karnın tok kardeşim. Çobanlığa gitmeyen kişileri fakir diye bize de yazmayın. Yeşil kart da vermeyelim. Önce gitsin çalışsın. Çalışmıyorsa aç kalsın. Ot toplasın bak şu otlar falan sağlıklıdır. Ben arazide topluyorum. Geçenlerde de yine birisi geldi. 'Efendim, beş çocuğum var. Sokakta kaldım, bana bakın şöyle, böyle.' Beni sıksa suyumu çıkaracak. Ben Kaymakamı aradım. Durum ne diye.

Kaymakam da 'Efendim ben ona iş buldum üstüne de para vereyim dedim kabul etmiyor.' Ne işi, çobanlık. Niye çobanlık yapmıyorsun. 'Ben çobanlık yapamam.' Git kardeşim öbür türlü de biz yardım yapamayız" ifadesinde bulundu.

(AT-BA-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title