Haberler

Ardahan: Ardahan Bal Festivali

Ardahan balını tanıtmak amacıyla her yıl geleneksel olarak yapılan Ardahan Bal Festivali'nde, anne sütüyle beslenen 0-6 aylık bebekler yarışacak.

Ardahan balını tanıtmak amacıyla her yıl geleneksel olarak yapılan Ardahan Bal Festivali'nde, anne sütüyle beslenen 0-6 aylık bebekler yarışacak.

Bu yıl 5-6 Ağustos tarihlerinde 8.'si düzenlenecek Ulusal Ardahan Bal Festivali'nde, farklı bir etkinlik yapılacak. İl Sağlık Müdürlüğü, "Bebek Dostu İl" projesi kapsamında anne sütünü teşvik etmek, biberon ve emziğin kullanımını engellemek amacıyla, "0-6 Aylık Ödüllü Bebek Yarışması" düzenleyecek. Daha geniş kitlelere ulaşmak için Bal Festivali'ni fırsat bilen Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü, müracaatların yapılması için duyuru ve ilanlarla, yarışacak annelere ulaşmaya çalışıyor. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, şu şartları taşıması gerekiyor:

"Bebeğin 0-6 ay içerisinde sadece anne sütüyle beslenmiş olması ve aşılarının tam olması, düzenli olarak büyüme ve gelişme takiplerini yaptırılmış olması, emzik ve biberon kullanılmamış olması, sağlık ocaklarından ücretsiz olarak demir preparatı ve D-Vit 3 damlaları almış ve kullanıyor olması, eğer varsa kardeşleri arasında en az 2 yıl süre olması, annesinin emzirme ve anne sütü hakkında danışmanlık alması ve bebeğin, anne ve babasının resmi nikahlı olması".

Yarışmada, 1. olan bebeğe çeyrek altın, ilk 10'a girenlere de sürpriz hediyeler verilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title