Haberler

Araklı Cinayeti Davasında Karar

Trabzon'un Araklı İlçesinde Yaklaşık Bir Buçuk Yıl Önce 1 Kişinin Ölümü, 2 Kişinin de Yaralanmasına Neden Olduğu Gerekçesiyle Yargılanan Sanık 23 Yıl 10 Ay 20 Gün Ağır Hapis Cezasına Çarptırıldı.

Trabzon'un Araklı ilçesinde yaklaşık bir buçuk yıl önce 1 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle yargılanan sanık 23 yıl 10 ay 20 gün ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Hüseyin Ç. hazır bulundu. Sanık Hüseyin Ç., duruşmadaki ifadesinde çok üzgün olduğunu belirterek adalete güvendiğini söyledi.

Mahkeme Heyeti, sanık Hüseyin Ç.'yi, Cafer Aygün'ü öldürmek suçundan önce müebbet hapis cezası ile, daha sonra ise maktulden kaynaklanan tahrik, pişmanlık hali ve davranışlarını göz önünde bulundurarak 12 yıl 6 ay ağır hapis cezasıyla cezalandırdı. Mahkeme Heyeti sanığı ayrıca Hasan A. ve Fatih Ç.'yi öldürmeye teşebbüs suçundan 10 yıl 6 ay 20 gün, yasak silah taşımaktan da 10 ay olmak üzere toplam 23 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

Aynı olayla ilgili olarak tutuksuz yargılanan sanık Hasan A. ise 4 yıl 7 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Öte yandan Araklı ilçesi Merkez mahallesinde 31 Ekim 2006 tarihinde meydana gelen olayda, Cafer Aygün, ağabeyi Hasan A. ve Fatih Ç., silahlı saldırıya uğramış ve saldırıda Cafer Aygün hayatını kaybederken, Hasan A. ile Fatih Ç. de yaralanmıştı. Olayın zanlısı Hüseyin Ç. ise daha sonra İstanbul'da yakalanmıştı.

(BK-MU-Y) 15.04.2008 15:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title