Haberler

AP'de "Afganistan'ın Geleceği" Konulu Oturum

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Yapılan "Afganistan'ın Geleceği" Konulu Oturumda, Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan Özel Temsilcisi Tom Koenigs, Afganistan'daki NATO Güçlerinin de Yardımıyla İnsani Yardımın Ulaşmadığı Bölgelere Yardım Götürülmesi Gerektiğini Belirtti.

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) yapılan "Afganistan'ın Geleceği" konulu oturumda, Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan Özel Temsilcisi Tom Koenigs, Afganistan'daki NATO güçlerinin de yardımıyla insani yardımın ulaşmadığı bölgelere yardım götürülmesi gerektiğini belirtti.

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki AP binasında gerçekleştirilen oturumda söz alan BM Afganistan Özel Temsilcisi Koenigs, "Avrupa Birliği (AB) Afganistan'a yardım etmeli ve yardım faaliyetlerini bölgedeki NATO gücüyle birlikte koordine etmeli. BM olarak insani yardım faaliyetlerimiz devam ediyor. Afganistan'ın uzak ve ulaşımı zor olan güney bölgelerine NATO güçlerinin yardımı ile insani yardım götürülmeli. Sivil toplum örgütlerinin, güney bölgelerdeki güvenlik sorunu dolayısıyla ayrılması bizi çok üzdü" dedi.

(İHA-EA-OYK-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title