Haberler

"Aoç Yasası Hukuka Aykırı"

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, Atatürk Orman Çiftliği Yasası'nı "Danışıklı' Olarak Niteleyerek "Aoç'nin 258 Bin Metrekare Arazisi Daha Ranta Teslim Edildi" Dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, Atatürk Orman Çiftliği Yasası'nı "danışıklı' olarak niteleyerek "AOÇ'nin 258 bin metrekare arazisi daha ranta teslim edildi" dedi.

Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Temmuz'da çıkarılan yasa ile 258 bin metrekare alanın daha Atatürk Orman Çiftliği'nden koparıldığını söyledi. Yasa ile "Spor Alanı Sınır Krokisi"nde koordinatları tanımlanan 258 dekar arazinin 49 yıllığına bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne tahsis edildiğini ifade eden Günaydın, "Yasa'ya göre, tahsis edilen spor alanlarının spor kulüplerince, spor hizmet ve faaliyetlerinde amacına uygun kullanımının temini için Gençlik Ve Spor Genel Müdürlüğü'nün her türlü tedbiri alınacağı belirtilmiştir" diye konuştu. Günaydın açıklamasında şunları belirtti:

"Bilinmektedir ki, sözü edilen krokide kayıtlı alanlar, halen Gençlerbirliği ve Ankaragücü spor kulüpleri tarafından kullanılmaktadır. Yasa, bu kulüpler tarafından kullanılan AOÇ arazisini, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü üzerinden, 49 yıllığına bu kulüplere tahsis etmeyi amaçlamaktadır. Bu niteliği ile yasa, sözel metinden anlaşılamayan amacını, danışıklı bir şekilde yaşama geçirmeye çalışmakta, belirli kulüplere yarar sağlama amacına odaklanmaktadır."

Yasanın "gençlerin spor yapması" gibi masum bir amaca hizmet etmediğine dikkat çeken Günaydın, sözü edilen alanların, uzun süredir, iki spor kulübü tarafından, son derece düşük kira bedelleri ile kullanıldığını belirtti. Günaydın açıklamasında şunları belirtti:

"Bu kulüplerden birisi, kullandığı alanın bir kısmını, disko-eğlence tesisi niteliğindeki bir özel/ticari kuruluşa, kendi ödediği kira bedelinin 20 katına ulaşan bedellerle kiralamakta ve kullandırmaktadır. Bu kapsamda bir taraftan AOÇ arazisi Atatürk'ün vasiyetine aykırı olarak kullanılırken, diğer taraftan ticari anlamda haksız kazanç/haksız rekabet ilişkisi ortaya çıkmaktadır. Geçirilen yarım yüz yıllık süreçte özel yasalar çıkarılarak 22 bin dekarı yağmalanan Çiftliğin, zaten çok daralmış alanlarının da yok edilmesine yönelik girişimler kabul edilemez. Tüm Türkiye'yi, Ulu Önderin ulusa armağanı, Cumhuriyet kazanımının anlamlı simgesi Atatürk Orman Çiftliği'ne yönelik yağmalamacı saldırıyı geriletmeye ve Çiftliği sahiplenmeye çağırıyoruz."(ANKA)

(DNZ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title