Haberler

Antalya: Eğitim-bir-sen'den Evde ve Okulda Başarılı Çocuk Eğitimi" Konulu Konferans

Memur-sen Konfederasyonu Eğitim Bir-sen Korkuteli Şubesi Tarafından "Evde ve Okulda Başarılı Eğitimin Sırları" Konulu Konferans Düzenlendi.

Memur-Sen Konfederasyonu Eğitim Bir-Sen Korkuteli Şubesi tarafından "Evde ve Okulda Başarılı Eğitimin Sırları" konulu konferans düzenlendi.

Korkuteli Öğretmen evi toplantı salonunda yapılan ve Eğitimci-Yazar Ali Erkan Kavaklı'nın konuşmacı olarak katıldığığı kongeransı Korkuteli Ak Parti İlçe başkanı Mustafa Akdeniz, Belediye Başkan vekili Celal Büyükyıldız, Eğitim Bir sen Antalya başkan yardımcısı Süleyman Gökçen, Elmalı Eğitim bir sen başkanı Mehmet Açıkgöz ve ilçedeki öğretmenler ve çok sayıda davetli izledi.

Eğitimci-Yazar Ali Erkan Kavaklı, çocuklarını seven ve onları iyi yetiştirmek isteyen insanların eğitim metotlarını, çocuk psikolojisini, çocuktaki beyin ve ruh gelişimini bilmesi gerektiğini belirterek, "Başarısız çocuk yoktur, yetenekleri keşfedilmemiş ve geliştirilmemiş çocuk vardır. Evde ve okulda çocuklara başarısızlığı değil başarıyı üretmeliyiz. Her çocuğun bir alanda yeteneği vardır. Bu yeteneğin keşfedilip geliştirilmesi ailenin ve öğretmenlerin en önemli görevidir" dedi.

Hükümetlerin eğitime bakışını da ele alan Kavaklı, ülke olarak çocuk eğitimine gereken önemi vermediğimizi ifade ederek şunları söyledi: "Ailelerin yaptığı fedakarlıkları hükümetler yapmıyor. Genel bütçeden eğitime ayrılan para hiç de vatandaşın hassasiyetini yansıtmıyor. İstatistikler gayri safi milli hâsıladan eğitime çok az para ayrıldığını gösteriyor. Hortumculara, vurgunculara, hırsızlara ve soygunculara kaptırılan paralar ülkemizin geleceği olan gençlerden esirgeniyor."

"Başarılı bir eğitim için önce çocuğumuzu başaracağına inandırmalıyız" diyen Kavaklı, çocuklarla ilgilenerek, onlara zaman ayırarak ve anlayışlı olarak onların başarıya motive edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

(AD-AT)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title