Haberler

Antalya: DYP Lideri Ağar Antalya'da...(2)

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Kendi Topraklarında Mesele Haline Gelmiş İşi; Dilini, Huyunu, Suyunu Bildiğin İnsanlara Karşı Netice Alma Gibi Bir Zorluğu Üstlenmek Yerine, O İşi Dilini, Huyunu, Suyunu Bilmeyen Bir Yerlere İhale Etmek, Benim Devlet Yönetim Anlayışımla Uyuşmaz" Dedi.

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Kendi topraklarında mesele haline gelmiş işi; dilini, huyunu, suyunu bildiğin insanlara karşı netice alma gibi bir zorluğu üstlenmek yerine, o işi dilini, huyunu, suyunu bilmeyen bir yerlere ihale etmek, benim devlet yönetim anlayışımla uyuşmaz" dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Eylül ayı olağan meclis toplantısına katılan Mehmet Ağar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin terörle mücadele çalışmalarını değerlendirdi. 1990'lı yıllarda günde bazen 10'un üzerinde şehit cenazesi olduğunu belirten Ağar, "Hiçbir şehit cenazesinde bugünküne benzer bir psikolojik ortam yoktu. Bunun sebebi, güven meselesidir. Millet bu işin üstesinden gelinebileceğine dair güveni kafasında, ruhunda var etmişse, acı ve sıkıntılara dayanma zorluğu yoktur" dedi. Terörün yoğun olduğu yıllarda istihbarat ve güvenlik konseptinde önemli gelişmeler yaşandığını, halkın da desteğiyle iyi bir noktaya gelindiğini vurgulayan Ağar, sözlerini şöyle sürdürdü:

''1996-2006 yılları arasında mücadeleden nasibini alan bir siyasi iktidar olamadığı için, hiçbir iktidar bu konuyu yeterli ölçüde değerlendirememiştir. Acılarla yoğrulmayan ve kavrulmayan, bir şehit evinde yüreği yanık ananın, genç bir dul eşin, küçük bir yavrunun feryatlarını kavramadan, anlamadan, görmeden olayı yaşamak mümkün değil. 1996-2006 yıllarında geçen 10 yıllık zaman zarfında terörle mücadelede sağlanan üstünlüğün kalıcı hale döndürülmesi, özellikle terörün yoğun olarak yaşandığı bölgeler dahil olmak üzere, buralarda bu mücadeleyi sosyo-ekonomik, psiko-sosyal tedbirlerle besleyen, büyüten, yaşatan, geliştiren ve Türkiye'nin bu meselede kalıcı haldeki huzurunu sağlayacak atılımlar, üzülerek söylemek gerekir ki yeterli ölçüde yapılamamıştır"

Türkiye'nin terör konusunda ABD ile daha önceden de işbirliği yaptığını vurgulayan Ağar, işbirlikler sayesinde olumlu sonuçlar alındığını ifade etti. Terörle mücadele konusunda ABD tarafından önerilen koordinatörlük uygulamasına ise tepki gösteren Ağar, "Nedir bu koordinatörlük işi? Kendi topraklarında mesele haline gelmiş işi; dilini, huyunu, suyunu bildiğin insanlara karşı netice alma gibi bir zorluğu üstlenmek yerine, o işin dilini, huyunu, suyunu bilmeyen bir yerlere ihale etmek, benim devlet yönetim anlayışımla uyuşmaz. İşin ucuna bir üçüncü ayak daha ilave edilmektedir. Fevkalade yanlıştır. Dünyanın hiçbir ülkesi, bir başka ülkenin teröristiyle mücadele etmez. 1993-1996 yılında aştığı zorlukları Türkiye bugün de çok kolay aşabilir" ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından ATSO Başkanı Kemal Özgen, DYP Lideri Ağar'a üzerinde Antalya manzarası bulunan bir tablo hediye etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

title