Haberler

Antalya: Altyapı Sıkıntıları ve Kötü Tanıtımın Türk Turizmine Etkisi

Akdeniz Turizm Otelciler Birliği (Aktob) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, Antalya'da Yaşanan Altyapı Sıkıntılarının Uluslararası Medyada da Gündeme Geldiğini Belirterek, Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği'nin (Gatab) Süratle Kritik Noktalardaki Altyapı Sorunlarına Müdahale Etmesi Gerektiğini Söyledi.

Akdeniz Turizm Otelciler Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, Antalya'da yaşanan altyapı sıkıntılarının uluslararası medyada da gündeme geldiğini belirterek, Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği'nin (GATAB) süratle kritik noktalardaki altyapı sorunlarına müdahale etmesi gerektiğini söyledi.

Son Birlikler Yasası ile özel sektörün birliklerin dışında kalmasının sektörde sıkıntı oluşturmaya başladığının altını çizen Ayık, "Aslında yasa buna mani olmamasına rağmen yöneticilerimiz bu konuda duyarlı davranmadılar. Antalya'da meydana gelen altyapı sorunlarının uluslararası medyaya nasıl yansıdığını hep birlikte gördük. GATAB, Kemer'de süratle kritik noktalardaki altyapı sorunlarına müdahale etmelidir. Bunu da turizmcilerle biraraya gelerek yapmalıdır. Bugüne kadar GATAB bir noktaya gelebildiyse, kamu ve özel sektörün birarada çalışmasıyla bunu başardı. Bunun mutlaka gelecek süreçte de böyle olması lazım" dedi.

Turizmde yaşanan sorunlara da değinen Ayık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arz fazlası dengeleri bozuyor. Her geçen sene de bu arz sayısı artmaya devam ediyor. Bu durum da sektörde sıkıntılara neden oluyor. Çalışanlar, yatırımcılar ve işletmeciler anlamında sıkıntı her geçen gün büyüyor. Ekim ayı rakamlarına baktığımızda geçen seneye oranla yüzde 30'luk bir düşüş sözkonusu. Kasım ayında bölgemiz açısından çok büyük bir farklılık olmayacaktır. Bu kış dönemi geçen seneye oranla daha fazla sıkıntılı geçecek."

"AVRUPA'DA TANITIM ATAĞINA BAŞLANMALI"

2007 yılı için eğer bundan sonraki süreçte bölgede ya da ülke genelinde ciddi bir sıkıntı yaşanmazsa gelen turist sayısının 2006'ya oranla daha iyi olabileceğini ifade eden Ayık, "Ancak bunu da şöyle görmek lazım; sayısal anlamda daha iyi olabilir, ama birebir yansımalar anlamında olmayabilir. Çünkü, 30 bin yeni yatak geliyor. Bölgeye gelen 30 bin yatak kapasitesi aşağı yukarı bir milyona yakın turist demek" diye konuştu.

Sektörün ciddi anlamda düzenleyici bir yapıya ihtiyacı bulunduğunu kaydeden ve geleceğin planlanması anlamında hem yakın, hem orta, hem de uzun vadeli bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu savunan Osman Ayık, "Sektörde piyasa yapıcı bir oluşuma ihtiyaç var. Bu konuda devletin de hızlı bir karar mekanizması oluşturması lazım. Bununla ilgili yasal düzenlemeleri hızla hayata geçirmek lazım. Yakın gelecek için de Türkiye'nin bozulmuş olan imajını düzeltici tanıtım kampanyalarına çok büyük bir hızla yer vermek lazım. 2007 yılı için ise önümüzdeki 2-3 ayda çok büyük bir hızla, özellikle Avrupa'da tanıtım atağına geçmek lazım. Türkiye'nin genel imajına bakıldığında en çok etkilendiğimiz yer Avrupa ki, bizim ana bloğumuz oradan oluşuyor. Hızlı ve özel bir çalışma içerisine girmek lazım" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title