Haberler

Antalya: Alanya'da İmamdan Sabun Hırsızına İlginç Not

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, Sürekli Sabunu Çalınan Gümüşdere Camii'nin İmamı, Duvarlara Astığı "Elinin Kiri Gidiyor Ama Günah Kirin Artıyor" Yazısıyla Hırsızı Uyardı.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, sürekli sabunu çalınan Gümüşdere Camii'nin imamı, duvarlara astığı "Elinin kiri gidiyor ama günah kirin artıyor" yazısıyla hırsızı uyardı.

Edinilen bilgiye göre, Alanya İlçesi'nde bulunan Gümüşdere Camii'ne sabun hırsızı dadandı. Camii imamının koyduğu sıvı sabunları çalan hırsız, tüm girişimlere rağmen yakalanamadı. Çaresiz kalan camii imamı Bekir Yılmaz, sabun hırsızına karşı ilginç bir yöntem kullandı. Camii imamı, tuvalete yazdığı yazılarla hırsıza yaptığının günah olduğunu anlatmaya çalıştı. Sabunlukların yanına yazdığı "Ey sabunları çalan hırsız, insanların temizlik için kullandığı sabunları çalma. Caminin malını çalacak kadar ihtiyaç sahibi misin? Müslüman bunu çalmaz. Çaldığın bu sabunlar senin kirini gidermez, bilakis günah kirini çoğaltmaktadır. Allah sana Müslümanlık, insanlık, terbiye, ahlak, dürüstlük, doğruluk, utanma, arlanma ve kalbine Allah korkusu versin. Ahirette, zerre kadar ne yaparsan hesabı görülecektir."

İmamın ikazı hırsızla da sınırlı kalmadı. Cami tuvaletini kötü kullananlara da seslenen Bekir Yılmaz, tuvalet adabı ve kurallarıyla ilgili de duvara bir yazı astı. İmam, yazıda, "Ey insan! Toplumsal yaşam adına WC'de sigara içmeyiniz, izmarit ve sigara kutunuzu WC'ye atmayınız. Kapılara yazı yazıp, çizip karalamayınız. Sıkıntı giderince senden sonra gelene tuvaleti temizleyip bırakınız. Aksi halde gelecek olan insanlar sıkıntı ve eziyet etmiş olursunuz. Bunda da kul hakkı olsa gerekir. Kurallara uyanlara toplumsal yaşam adına teşekkürler" ifadelerine yer verdi.

İmamın bu çağrıları ise işe yaradı. Hırsız yüzünden haftada 5 kilogram harcanan sıvı sabunun, yazı asıldıktan sonra 1 ay gittiği kaydedildi. Tuvaletlerin temizliğine ise daha dikkat edilir oldu. Cami cemaati, imamın yönteminden ve sonuçlarından memnun olduğunu açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title