Haberler

Ankara: Türkiye Kamu-sen, Kesk'li Hayır'ın Peşini Bırakmıyor

Türkiye Kamu-sen, Sosyal Güvenlik Kurumu (Sgk) Yönetim Kurulu'na "Memur Sendikalarını Temsilen" Seçilen Kesk'li Hasan Hayır'ın Peşini Bırakmıyor.

Türkiye Kamu-Sen, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu'na "memur sendikalarını temsilen" seçilen KESK'li Hasan Hayır'ın peşini bırakmıyor.

Kamu-Sen, Memur-Sen'in desteğiyle SGK'nin 10 yöneticisinden biri olan KESK'Li Hayır'ın, 1997 yılında Türkiye'yi ve Türk askerini Almanya'ya şikayet ettiğini öne sürerek, Hayır'ı, "Defalarca gözaltına alınmış ve DEHAP'lı yöneticilerle birlikte hapis cezası almış bir şahıs" olarak tanımladı. Türkiye Kamu-Sen, 24 Kasım Cuma günü yapılan 1. Olağanüstü Genel Kurulu'nda KESK-Memur-Sen ittifakı sonucu SGK Yönetim Kurulu'na seçilen KESK Basın Yayın Sekreteri Hasan Hayır'la ilgili yeni iddiaları gündeme taşıdı.

Kamu-Sen'in resmi web sitesinde yer alan iddialara göre, ayda 3 bin YTL maaş, makam aracı ve özel sekreter tahsis edilen Hayır, 1997 yılında yazdığı bir rapor ile Türkiye'yi ve Türk askerini Almanya'ya şikayet etti. Yine Kamu-Sen'in iddiasına göre Hayır, defalarca gözaltına alındı ve DEHAP'lı yöneticilerle birlikte hapis cezası aldı. Hayır'ın kaleme aldığı şikayet raporu, 1997 yılı Temmuz ayında Almanya'da Aşağı Saksonya Mültecileri Politikaları Dergisi'nde de yayınlandı. İşte şikayet raporunda Hasan Hayır'ın Türkiye ve Türk askeri ile ilgili iddiaları:

"Türkiye'de düşünmek ve yazmak suçtur. İşkence ülkenin temelidir. Polisin bir tek eğitimi vardır o da işkencedir. 1980'den bu yana (Yani 1997'ye kadar) Türkiye'de 3 milyon insan düşüncesini açıkladığı için tutuklandı. Kürtler, kendi hakları için 10 yıldan bu yana mücadele ediyor. Mücadele edenler acımasızca öldürülüyor, işkenceye uğruyor. Askeriye Kürtler ile Türkler arasındaki mücadeleyi kullanıp, insanları guruplara ayırıyor. Kürt, Türk, Alevi, Sünni çatışmasını körüklüyor."

Sitede, DEHAP yöneticileriyle birlikte işlediği suçlardan dolayı yargılandığı öne sürülen Hasan Hayır'ın 7 Haziran 2001'de Ankara 24. Asli Ceza Mahkemesi'nce 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı, Ankara'da katıldığı çeşitli eylemlerden dolayı defalarca gözaltına alındığı ve halen pek çok davadan yargılandığı iddia edildi. Yine, Hayır'ın, 1990 yılından bu yana yaşadığı Ankara'da organize edilen radikal sol ve bölücü örgütlerin gösteri eylemlerine katıldığı, DEHAP, ÖDP, EMEP gibi partilerin tüm organizasyonlarında bulunduğu, İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri ile birlikte eylemlere katıldığı, F Tipi ceza evleri protestolarında başı çektiği, TAYAD'lılarla birlikte Türkiye'yi AB üyesi ülkelere sürekli şikayet ettiği ileri sürüldü. Hasan Hayır, Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu üyesi olarak hakkı huzur ücretleri ile birlikte yaklaşık 3 bin YTL aylık ücret alacak. Ayrıca şoförü ile birlikte bir makam aracı tahsis edilecek, emrine sekreter ve bir danışman verilecek. Kamu-Sen, sitede, Hayır'ı, "Defalarca göz altına alınmış ve DEHAP'lı yöneticilerle birlikte hapis cezasına çarptırılmış bir şahıs" olarak tanımlıyor. Sosyal Güvenlik Kurulu 1. Olağanüstü Genel Kurulu'na Türkiye Kamu-Sen 4, KESK 3, Memur-Sen 2 delege ile katıldı. KESK ve Memur-Sen, Kamu-Sen'e karşı ittifak kurdu. Kamu-Sen'in 4 oyuna karşılık toplam 5 oyu bulunan iki sendika anlaşarak, 5 oyla KESK'li aday Hasan Hayır'ı "asil", yine 5 oyla Memur-Sen'li Yusuf Yazgan'ı ise "yedek" üye seçtirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title