Haberler

Ankara: Türk Dayanışma Konseyi'nden Papa Protestosu

Türk Dayanışma Konseyi, Papa 16. Benedict'in Yapacağı Ziyareti Protesto Etti.

Türk Dayanışma Konseyi, Papa 16. Benedict'in yapacağı ziyareti protesto etti.

Kızılay GİMA İş Merkezi önünde toplanan Türk Dayanışma Konseyi'nin oluşturan 96 sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan yaklaşık 500 kişilik topluluk "Medeniyetler ittifakı mı? Haçlı ittifakı mı?", "Biz misafirperveriz, küstahlığı sevmeyiz, özür dile öyle gel", "Türkiye'ye neden geliyorsun?, Ekümenlik için mi?", "Diyalog yok, hak din İslam", "Hazreti İsa Allah'ın kulu ve elçisidir", "Gelirsen dönüşte takdis ettiklerini al götür" gibi dövizler taşıdı. "Ya Allah bismillah Allah-u ekber", " Kafirlerin korkusu Muhammed'in ordusu", "İstanbul Vatikan olmayacak", "Papa defol" gibi sloganlar attı.

Grup adına Türkiye Kamu Sen Başkanı Bircan Akyıldız bir basın açıklaması yaptı. Papa 16. Benedict'in Hazreti Muhammed'e saygısızlık yaptığını hatırlatarak, "Gençliğinde Nazi'lere hizmet eden papa 16. Benedictus'un 'Allah katındaki tek din olan' İslam hakkında ve bu dinin 'Alemlere rahmet olarak gönderilen' kutlu Peygamberi Hazreti Muhammed hakkında derin haçlı ruhunu yansıtan sözlerinin akla, izana, insanlığa, barışa ve gerçeklere yapılmış bir hakaret ve küstahlık olduğu açıktır" dedi.

Papa'nın İslam'a hakaret ederken Hıristiyanlığının yaptığı barbarlıkları görmezlikten geldiğini iddia eden Akyıldız, örnek olarak İspanya'da tek bir Müslüman ve Yahudi'nin kalmamasını gösterdi.

Irak'ta ve Afganistan'a ölen Müslümanların sayısının 1 milyonu geçtiğini ifade eden Akyıldız, "Sözde barış sever Papa'nın bu vahşeti kınadığını nedense hiç duymuyoruz" diye konuştu.

Papa'nın Müslümanlardan ve özellikle Müslüman Türklerden temizlenmiş 'Üniter bir Avrupa' idealini gerçekleştirme peşinde olduğunu öne süren Akyıldız, "28 Kasım'da Türkiye'ye gelecek olan Papa'nın ziyaretinin asıl amacının 'şizma'yı bitirmek, yani asırlardır kanlı, kinli, kavgalı olana Katolik kilisesi ile Ortodoks Kilisesi arasında diyalogu artırmak ve Hıristiyanlar arasında birliği sağlamak, böylece Hıristiyanlığı İslam karşısında tek yumruk haline getirmektir. Yani Papa Türk devletine hürmet için değil küresel emperyalizmin dini boyutunu güçlendirmek için geliyor. Bu durum Türk milleti tarafından iyi bilinmelidir" şeklinde konuştu.

Müslümanların Hz. Muhammed'e karikatür yoluyla hakaret edilerek tahrik edildiğini hatırlatan Akyıldız, küresel çapta fitne ve fesadın yaygınlaştırıldığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Kısa zaman dilimi içinde yaşanan bu olaylara baktığımızda adeta dünya çapında bir Müslüman-Hıristiyan savaşı çıkarılmak istenmektedir. Papa'nın talihsiz sözleri yersiz zamansız ziyareti böyle bir savaşı isteyen insanlık düşmanı karanlık güçlerin planına destek vermekten başka bir anlam taşımamaktadır. Papa bu sözleri ve hareketleriyle yangına körükle gitmekte, üstüne benzin dökmektedir. Buradan Türk Dayanışma Konseyi olarak Papa'ya soruyoruz, ülkemize; Patrik Bartelemos'un ekümenlik iddiasını gerçekleştirmek için mi geliyorsun? Heybeliada ruhban okulunu açtırmak için mi geliryorsun? Yoksa Ayasofya'yı Kiliseye dönüştürmek için mi geliyorsun? Ey Papa, eğer böyle bir amaçla geliyorsan, bu ülkemizin içişlerine karışmak anlamına gelir ki, buna ne senin gücün yeter, ne de arkandaki küresel emperyalizmin gücü yeter".

'Dinlerarası diyalog' projesini bir safsata olarak nitelendiren Akyıldız, "Papa'nın bütün Müslümanlardan özür dilemesini bekliyor, yarın ülkemize yapacağı yukarıdaki gerekçelerden dolayı protesto ediyoruz. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanımızın ortaya koymuş olduğu haklı ve seviyeli tavrını destekliyoruz. Bütün yetkililerden de yanı hassasiyeti bekliyoruz" dedi.

Yabancı basın mensupların yoğun ilgi gösterdiği eylem olaysız sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title