Haberler

Ankara: THY Uçağının İtalya'ya Kaçırılması

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları'nın Tiran-istanbul Seferini Yapan Uçağının İtalya'ya Kaçırılması Olayında Arnavutluk Hükümeti'nin Zafiyeti Olduğunu Söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları'nın Tiran-İstanbul seferini yapan uçağının İtalya'ya kaçırılması olayında Arnavutluk Hükümeti'nin zafiyeti olduğunu söyledi.

Uluslararası havacılık kurallarına göre sınır dışı edilen bir kişinin yanında güvenlik görevlisinin bulunmasının şart olduğunu belirten Yıldırım, "Şimdi tutuklanacağını hapse gireceğini bilen bir kişi her türlü çılgınlığı yapabilir" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 13 Ekim'de açılacak olan Ankara Esenboğa Havalimanı'na yaptığı inceleme gezisinin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Uçak güvenliğinin sağlanması konusunda ne tür önlemler olduğunun sorulması üzerine Bakan Yıldırım, uçak ve havaalanlarındaki güvenlik olayının 11 Eylül saldırılarının ardından tüm dünyada önem kazandığını belirterek, sadece Ulaştırma Bakanlığı'nın değil İçişleri Bakanlığı ve diğer ilgili tüm kuruluşların katılımıyla Hava Alanı Güvenlik Kurulu oluşturulduğunu hatırlattı.

Kurul'un düzenli toplanarak güvenlik tedbirlerini gözden geçirdiğini belirten Yıldırım, "Bizim havaalanlarındaki güvenlik uluslararası standartlara ziyadesiyle uygundur. O bakımdan sıkıntı yok. Önlem olarak her türlü tedbiri alıyoruz" diye konuştu.

Yıldırım, özellikle kokpit güvenliğinin sağlanması için kapılara şifre takılmasının zorunlu hale getirildiğini belirten Yıldırım şöyle konuştu:

"Bunun dışında alınan tedbirler yerde alınan tedbirlerdir. Yerde sıkıntı olmazsa uçakta güvenlik sorunu çıkmaz. Tiran'da ise uçak kaçırmaya teşebbüs eden şahıs ise Arnavutluk'a kaçak olarak gitmiş bir Türk vatandaşı. Arnavutluk'tan sınır dışı ediliyor ancak normal şartlarda uluslararası havacılık kurallarına göre bu şahısa bir güvenlik görevlisinin nezaret etmesi gerekiyordu. Burada bir zafiyet var. Bu konu inceleniyor."

Yıldırı, sınır dışı edilen kişinin tutuklanacağı ve hapse gireceğini biliyorsa bir takım çılgınlık yapma olasılığının yüksek olduğunu belirterek, "Bu kişi de bunu biliyordu yanında güvenlik görevlisi de yoktu" dedi. Söz konusu olayın kısa sürede sona ermesi ve hiçbir üzücü olayın yaşanmamasının herkes için teselli kaynağı olduğunu belirterek, "Bundan sonra güvenlik tedbirleri yeniden gözden geçirilecek. Olaydaki zafiyet sınır dışı eden ülkeden kaynaklanıyor. Burada uluslararası havacılık kurallarına riayet edilmemiş. O kısma yoğunlaşıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title