Haberler

Ankara: Memurlardan Chp'li Koç'a 'Kravatlı' Tepki

CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç, söz verdiği halde toplu görüşme çadırına gelmeyince memurlardan tepki gördü.

CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç, söz verdiği halde toplu görüşme çadırına gelmeyince memurlardan tepki gördü.

Memurlar boyunlarından kravatlarını çıkararak Koç'u protesto etti. Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, "Söz verdiği halde Koç'un gelmemesini esefle karşılıyor, ayıp olarak görüyorum" dedi.

Hükümet ve kamu çalışanları arasında devam eden toplu görüşmeler öncesi Memur-Sen'in Sıhhiye'de kurduğu Toplu Görüşme Takip Merkezi'ni ziyaret edeceğini açıklayan CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç'un haber bile vermeden randevuya gelmemesi memurları çileden çıkardı. Dakikalarca Koç'un gelmesini bekleyen Memur-Sen'liler, basın mensuplarının da ziyarete ilgi göstermesi üzerine Koç'u telefonla aradı. Koç, kendisini arayan sendika yetkililerine telefonda gelemeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine açıklama yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Koç'un sözünde durmadığı için büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Koç'un bu tavrının Türkiye'deki muhalefetin durumunu da gözler önüne serdiğini ifade eden Yıldız, "Bize ulaşıp söz verdiği halde gelemeyeceğini bildirebilirdi. Söz verdiği halde gelmemesini esefle karşılıyor, bunu ayıp olarak görüyorum. Sizlerden özür diliyorum" dedi. Koç'un bu tavrı ile anamuhalefet partisi CHP'nin sendikal harekete bakış açısını da yansıttığını kaydeden Yıldız, "Koç'un bu davranışını şık ve etik bulmadığını söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.

Yıldız'ın bu açıklamasından sonra Memur-Sen Genel Başkanı Aksu ve diğer sendika yöneticileri ile üyeleri boyunlarından kravatlarını çıkarıp Koç'u protesto etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title